Prnjavor: Potpisani ugovori o stipendiranju 13 učenika

Srna

PRNjAVOR - U Prnjavoru su danas potpisani ugovori o stipendiranju tri učenika osnovne i 10 učenika srednje škole kojima je sarajevska Fondacija "Hastor" obezbijedila stipendije, osnovcima po 1.200 KM godišnje, a srednjoškolcima po 1.800 KM.


Direktor Fondacije Seid Fijuljanin rekao je novinarima da su u Prnjavoru prisutni od 2007. godine i da svake godine stipendiraju najmanje 10 učenika i studenata sa područja ove opštine.

On je istakao da su dva osnovna uslova apliciranja za stipendiju - socio-ekonomski status porodice, odnosno da roditelji nemaju stalna primanja, a drugi da djeca imaju što bolji prosjek ocjena.

Fondacija obezbjeđuje i po 3.000 KM za stipendiranje studenata, te dio stipendija za volontiranje, odnosno mentorski rad.

Siniša Dragojević iz Hrvaćana ugovor o stipendiranju potpisao je za kćerku Nedeljku, učenicu Medicinske škole u Banjaluci.

On kaže da već šest godina dobijaju ovaj vid pomoći od Fondacije "Hastor" i ističe da im finansijska podrška puno znači kako bi popravili kućni budžet i obezbijedili sve potrebno za školovanje djeteta.

Potpisivanju ugovora u sali Skupštine opštine prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

U ovoj školskoj godini Fondacija "Hastor" u BiH stipendira oko 2.300 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana