Prijedor: Potpisan ugovor vrijedan gotovo šest miliona maraka

Srna
Prijedor: Potpisan ugovor vrijedan gotovo šest miliona maraka

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor firme “Elnos BL” u Prijedoru su danas potpisali ugovor o modernizaciji javne rasvjete vrijedan 5.835.620 KM.

“Mi ćemo po završetku posla, koji će trajati pet mjeseci, ostvariti znatne uštede na potrošnji električne energije i na uslugama održavanja rasvjetnih tijela. Plaćanje će biti u 144 rate. Firma Elnos BL ulaže svoja osnovna sredstva, rasvjetna tijela i posao zamjene”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Uštede koje će grad ostvariti, a procjenjuje se i do 60 odsto manje utroška struje i manja cijena održavanja, biće investirane u nova rasvjetna tijela na područjima koja sada nisu pokrivena javnom rasvjetom.

“Ovo je kompanija izuzetnih referenci i sretni smo što smo na kraju tenderskog procesa dobili ovu firmu da izvede radove. Pozivam sve građane da budu na usluzi ljudima koji će vršiti te poslove jer je to veliki interes grada”, dodao je Đaković.

Direktor “Elnosa BL” Aleksandar Šukalo rekao je da je obaveza ove firme da u narednih 150 kalendarskih dana zamijeni 9.925 starih novim LED rasvjetnim tijelima.

“Dva benefita su najvažnija: moderna, pouzdanija i kvalitetnija rasvjeta i ušteda finansijske prirode jer će računi za struju po realizaciji ovog posla biti znatno manji”, naveo je Šukalo.

On je dodao da je kompanija “Elnos BL” dio “Elnos grupe” i da posluje u 11 zemalja Evrope.

“Mi gradimo elektroenergetske objekte od Islanda i Švedske, prkeo Njemačke do Makedonije, ali nam je uvijek u fokusu bio rad na našoj teritoriji, u našem dvorištu, u našoj Republici Srpskoj. Upravo je ovo jedan takav primjer”, istakao je Šukalo.

Vlastito ulaganje odabranog izvođača iznosi 5.835.620 KM sa uračunatim PDV-om, a iz budžeta grada investicija će biti otplaćena izvođaču putem modela finansiranja iz uštede potrošnje električne energije. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana