Oružane snage traže 400 vojnika

SRNA
Foto: Agencije

SARAJEVO- Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara prima 400 kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH.

Oglas je objavljen, a rok za prijavu je 21 dan od dana objavljivanja na stranici Ministarstava odbrane.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu trećeg i četvrtog stepena ili trenutno pohađaju završni razred srednje škole.

Kandidati moraju biti državljani BiH i da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Mladi koji se prijave imaju priliku osiguraju stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati mogu preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane /www.mod.gov.ba/  ili dobiti lično od centara za regrutovanje i tranziciju.

Testiranja kandidata obaviće se u centrima za regrutovanje u Sarajevu, Banjaluci, Čapljini i Tuzli, a potom će Komisija za izbor obaviti intervju sa najuspješnijim, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana