Ljetna avantura na Jahorini počinje 29. juna

Ž. D.
Ljetna avantura na Jahorini počinje 29. juna

Jahorina - Ljetna sezona na Jahorini počeće 29. juna, a s ciljem da planina živi 365 dana u godini, pripremljeni su bogati sadržaji za sve kategorije posjetilaca, najavili su predstavnici Olimpijskog centra “Jahorina”.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da su se, nakon najuspješnije zimske sezone, potrudili da zanimljivom ponudom postanu i omiljena destinacija za odmor tokom vrelih ljetnih mjeseci.

- Uz mnogobrojne sadržaje kao što je panoramska vožnja žičarom, biciklizam, tjubing, karting za decu, pripremili smo i organizovane planinske šetnje sa vodičima koji će uz istorijske činjenice i zanimljivosti o planini voditi grupe ili pojedince u jahorinsku avanturu. Jedan od noviteta je i teretana na otvorenom koja je nedavno izgrađena, a koja je odlična kako za rekreativno vežbanje, tako i za pripreme sportista. Mislili smo na sve kategorije gostiju pa smo pripremili promo pakete i popuste, posebno za školarce, mlade, roditelje i penzionere - rekao je Ljevnaić juče na konferenciji za novinare na Jahorini.

On je istakao da će ova olimpijska ljepotica biti domaćin mnogobrojnih događaja poput međunarodne trke “Jahorina ultra trejl”, zatim “Trke kroz Srbiju” u okviru koje će 29. jula oko 600 biciklista doći na Jahorinu, te humanitarne “Trke za život” koja je planirana za 10. avgust, dok je predstava “Đurologija” zakazana za 17. avgust, a “Jahorina bajk spust” za 31. avgust. U toku su i novi projekti koji će dodatno obogatiti ponudu.

- Počeli smo sa radovima najdužeg alpin-kostera u ovom delu Evrope, dužine 2,5 kilometara, a kod jezera se gradi restoran, klupe i svi potrebni prateći sadržaji - podsjetio je Ljevnaić.

U okviru ljetne ponude Jahorine predstavljen je jedinstven, novi vid druženja uživo sa poznatim javnim ličnostima regiona pod nazivom “Sasvim blisko sa poznatima na Jahorini”, a emisije započinju u julu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana