Kvar ostavio Srbac bez vode

D. J.
Kvar ostavio Srbac bez vode

Srbac - Kompletno gradsko područje Srpca i nekoliko okolnih sela zbog kvara na glavnom cjevovodu već danima imaju problema sa vodosnabdijevanjem, a juče je zbog izvođenja radova došlo do potpune obustave isporuke vode.

Kvar je izbio još u subotu na lokalitetu kod rječice Savice u Prijebljezima, gdje je pukla cijev u armiranom betonu na dubini od četiri metra.

Zamjenik direktora srbačkog “Vodovoda” Jefto Popović kaže da je ovo najteži kvar koji se mogao dogoditi na ovom cjevovodu jer do lokacije kvara nije moguće doći u kratkom periodu, zbog čega je odlučeno da bude izvršeno prespajanje ispod Savice novim cijevima u dužini od 60 metara.

- Već danima obavljamo pripremne aktivnosti, a danas smo u potpunosti obustavili isporuku vode kako bismo izvršili prespajanje. Angažovana je brojna mehanizacija i najmanje 15 ljudi koji aktivno rade na rješavanju ovog problema - istakao je juče Popović. Procjenjuje se da će sanacija ovog kvara koštati između 40.000 i 50.000 KM.

Mjesto kvara obišao je i načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević koji se uvjerio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

- Pohvalio bih radnike “Vodovoda” zbog maksimalne angažovanosti da u što kraćem roku saniraju kvar i pored nepristupačnosti terena i visokih temperatura - rekao je Dragosavljević. U saradnji sa civilnom zaštitom lokalna uprava je obezbijedila cisterne sa vodom u svim naseljima u kojima je došlo do prekida u vodosnabdijevanju. Kvar je, prema planu, trebalo da bude saniran sinoć, a u slučaju da radovi ne budu završeni, cisterne će do daljeg biti na raspolaganju mještanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana