Kusturić: Uspješno izvršen veoma zahtjevan transport dva pacijenta

SRNA
Kusturić: Uspješno izvršen veoma zahtjevan transport dva pacijenta

BANjALUKA - Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su izvršili veoma zahtjevan vazdušni medicinski transport dva pacijenta iz Opšte bolnnice u Trebinju u Univerzitetski klinički centar /UKC/ u Banjaluci.

"Riječ je o ležećem pacijentu M.D. /43/ koji je iz trebinjske bolnice upućen u Kliniku za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zbog hronične opstruktivne bolesti pluća i razvoja respiratorne insuficijencije odnosno zatajenja disanja. Drugi pacijent je 35-godišnja porodilja R.K. koja je kao sjedeći pacijent hitno upućena u Banjaluku zbog dijagnoze upala žučne kese i hitnog operativnog zahvata", pojasnio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je naglasio da je današnji vazdušni medicinski transport bio izuzetno zahtjevan, ali je uspješno i bezbjedno izvršen u veoma komplikovanim okolnostima.

"Spasena su dva života čime je u potpunosti opravdana funkcija Službe vazdušnog medicinskog transporta na opšte i profesionalno zadovoljstvo svih njenih pripadnika", istakao je Kusturić.

On je naveo da pripadnici Helikopterskog servisa, iako ograničeni brojem letjelica u odnosu na broj zahtjeva koji se odnose na vazdušni medicinski trasnport i operacije gašenja požara, uspijevaju profesionalno i krajnje odgovorno svakodnevno da odgovore na sve vrste pozive i da konstantno budu na raspolaganju svom narodu u svim vanrednim situacijama kad god je hitna pomoć neophodna", naglasio je Kusturić.

Helikoterski servis sa timom ljekara iz UKC danas je izvršio 50 vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana