Korona potvrđena kod 234 osobe u Srpskoj, 13 preminulo

GS
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA – Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, potvrđena je kod 234 osobe ,a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva.

Preminulo je sedam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Novog Grada i Prijedora i po jedna osoba iz Bileće, Doboja, Kotor Varoši, Laktaša i Prnjavora.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 728 laboratorijskih uzoraka.

Najviše novozaraženih -  57 osoba je iz Banjaluke, 24 iz Bijeljine, 22 iz Trebinja, 10 iz Laktaša, osam iz Kneževa, po šest iz Bratunca, Doboja, Kozarske Dubice, Nevesinja i Prijedora, po pet iz Kostajnice, Modriče, Prnjavora, Sokoca, Foče i Šipova, a po četiri iz Zvornika, Kotor Varoša, Novog Goražda i Ugljevika. Po tri su iz Višegrada, Novog Grada i Šamca, po dvije iz Berkovića, Bileće, Broda, Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Ljubinja, Milića, Pala, Srpca i Teslića, i po jedna iz Petrova, Ribnika, Srebrenice i Šekovića.

Radi se o 97 muškarca i 137 žena, od kojih je 50 mlađe, 119 srednje i 65 starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.250 slučajeva virusa korona, a preminule su 5.134 osobe. Testirane su ukupno 357.404 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 568, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u ostalim bolnicama 338. Na respiratoru su 62 osobe -  31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana