Jakić: Pale imaju šta da ponude turistima

Srna
Jakić: Pale imaju šta da ponude turistima

PALE - Direktor turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić izjavio je da je uvođenje turističkih vaučera značajno za razvoj turizma i očuvanje radnih mjesta u Republici Srpskoj i pozvao turiste da dođu na Pale, koje nude mnoge turističke sadržaje.

On je naglasio da će zbog epidemije virusa korona i mjera koje će neke zemlje uvesti sigurno biti teže putovati u druge države, zbog čega je značajno promovisanje potencijala kojima raspolažu Pale da bi turisti zamijenili more za planinu.

Jakić je istakao da imaju šta da ponude - Jahorinu kao najveću turističku destinaciju, Ravnu planinu, planinu Romaniju, kao i izletišta u okolini Pala, Vrelo Miljacke, pećinu Orlovaču i Novakovu pećinu.

“Pale se mogu pohvaliti kvalitetnim vazduhom, a oko 65 odsto područja je pokriveno prekrasnim četinarskim šumama, dok Jahorina ljudima poklanja svu svoju ljepotu prirode kroz sva četiri godišnja doba”, naglasio je Jakić.

Prema njegovim riječima, osim Olimpijskog centra “Jahorina”, koji će u junu promovisati nove sadržaje, među kojima planinski bob, jezero na vrhu, panoramsku vožnju žičarom, i hotelijeri spremno dočekuju goste, pa su pripremili pakete koji će biti dostupni svim domaćim i stranim turistima

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana