Interventni vod privodi opasne kriminalce

N. T.
Interventni vod privodi opasne kriminalce

BANjALUKA - Interventna jedinica Sudske policije Republike Srpske juče je zvanično počela sa radom, a tom prilikom održana je pokazna vježba privođenja opasnih osuđenika kod zgrade Vrhovnog suda RS u Banjaluci.

Ova jedinica za sada broji osam vrhunski obučenih pripadnika zajedno sa komandirom, a planirano je da do kraja godine dobije još sedam policajaca.

Zadatak ove jedinice biće privođenje opasnih kriminalaca iz zatvora u sud i obrnuto, kao i hapšenje osuđenika za teška krivična djela koji su u bjekstvu.

Predsjednik Vrhovnog suda RS Želimir Barić istakao je da je za sada formiran jedan tim Interventne jedinice koji će koristiti svi sudovi u RS.

Objasnio je da će jedinica biti na raspolaganju za pet okružnih i 19 osnovnih sudova u RS.

Glavni komandir Sudske policije RS Ljupko Marjanović istakao je da je osnivanje Interventne jedinice bilo neophodno.

Vođa tima u Interventnoj jedinici Sudske policije RS Dragan Vuksan objasnio je da je prva tačka vježbe bilo izvođenje lica iz prostorija suda i njegovo sprovođenje u zatvor, a tom prilikom su njegovi pomagači pokušali da ga oslobode.

- Naš zadatak je bio da spriječimo otmicu uz upotrebu neophodne sile. U drugoj tački smo pokazali dovođenje lica iz kazneno-popravnog zavoda u prostorije suda i način izvođenja lica iz vozila - istakao je Vuksan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana