Интервентни вод приводи опасне криминалце

Н. Т.
Интервентни вод приводи опасне криминалце

БAЊAЛУКA - Интервентна јединица Судске полиције Републике Српске јуче је званично почела са радом, а том приликом одржана је показна вјежба привођења опасних осуђеника код зграде Врховног суда РС у Бањалуци.

Ова јединица за сада броји осам врхунски обучених припадника заједно са командиром, а планирано је да до краја године добије још седам полицајаца.

Задатак ове јединице биће привођење опасних криминалаца из затвора у суд и обрнуто, као и хапшење осуђеника за тешка кривична дјела који су у бјекству.

Предсједник Врховног суда РС Желимир Барић истакао је да је за сада формиран један тим Интервентне јединице који ће користити сви судови у РС.

Објаснио је да ће јединица бити на располагању за пет окружних и 19 основних судова у РС.

Главни командир Судске полиције РС Љупко Марјановић истакао је да је оснивање Интервентне јединице било неопходно.

Вођа тима у Интервентној јединици Судске полиције РС Драган Вуксан објаснио је да је прва тачка вјежбе било извођење лица из просторија суда и његово спровођење у затвор, а том приликом су његови помагачи покушали да га ослободе.

- Наш задатак је био да спријечимо отмицу уз употребу неопходне силе. У другој тачки смо показали довођење лица из казнено-поправног завода у просторије суда и начин извођења лица из возила - истакао је Вуксан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана