I u kafićima provod do dva časa iza ponoći

Jana Kezić
I u kafićima provod do dva časa iza ponoći

BANjALUKA - Republički štab za vanredne situacije produžio je vrijeme rada ugostiteljskih objekta do dva sata iza ponoći, što je posebno obradovalo ugostitelje, jer je sezona praznika zbog koje su i mnogi turisti pohrlili u Srpsku.

Republički štab je na jučerašnjoj sjednici odlučio da mimo produženog radnog vremena ugostiteljskih objekata sve dosadašnje mjere ostaju iste do 31. decembra ove godine.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da se takva mogućnost ukazala jer je trend oboljelih od “kovida” u padu u posljednjih mjesec dana.

Noćni klubovi u Srpskoj do dva časa iza ponoći rade već nekoliko mjeseci, a najnovija odluka ide na ruku i vlasnicima kafića i restorana koji obećavaju dobar provod uz poštovanje svih mjera.

Član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva RS “Horeka” Zlatan Tatić zahvalio je u ime ugostitelja za ovakvu odluku.

- Produženje radnog vremena nam znači mnogo. Očekujemo da će dosta gostiju doći iz drugih država i veoma će nam značiti što ćemo moći raditi do dva sata poslije ponoći - kazao je Tatić za “Glas Srpske”.

Dodao je da su i oni jednim dijelom zaslužni za ovu odluku, jer su pisali molbu nadležnima.

- Poslali smo dopis i molbu za produženje radnog vremena i evo desio se jedan od rijetkih momenata da su uvažili nešto naše i hvala im na tome - poručio je Tatić.

Direktor Turističke organizacije RS Miodrag Lončarević kazao je za “Glas Srpske” da Srpska ima svašta da ponudi turistima.

- Kapaciteti na Jahorini i u Banjaluci već sada su popunjeni iznad 90 odsto, a nadamo se da će biti u potpunosti popunjeni. Imamo podatak da nam se vraćaju gosti iz Slovenije i Srbije te iz dijaspore, koji tradicionalno dolaze za vrijeme praznika - kazao je Lončarević.

Na pitanje koja je top destinacija za proslavu najluđe noći u godini, Lončarević kaže da je to Jahorina, ali i da posjetioce drugih mjesta u Srpskoj očekuje dobar provod.

- Zanimljivo je da je u Zvorniku tokom ove godine bilo čak 20.000 noćenja. To znači da se u svakom mjestu očekuje veći broj turista nego prethodne godine. Naše epidemiološke mjere nisu oštre kao u okruženju, što podstiče mnoge da dođu kod nas - kazao je Lončarević, koji naglašava da se sve epidemiološke mjere moraju striktno poštovati.

Direktorica Turističke organizacije grada Trebinje Mirjana Putica kazala je za “Glas” da su smještajni kapaciteti i u ovom gradu popunjeni i do 90 odsto.

- Veliko je interesovanje turista i vjerujemo da će za koji dan biti popunjeni svi smještajni kapaciteti. Najveći broj turista očekujemo iz Crne Gore, s obzirom na to da tamo nisu organizovani koncerti, a pored njih očekujemo turiste iz Srbije i Hrvatske - kazala je Putica i dodala da je cjelokupna situacija bolja u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana