И у кафићима провод до два часа иза поноћи

Јана Кезић
И у кафићима провод до два часа иза поноћи

БАЊАЛУКА - Републички штаб за ванредне ситуације продужио је вријеме рада угоститељских објекта до два сата иза поноћи, што је посебно обрадовало угоститеље, јер је сезона празника због које су и многи туристи похрлили у Српску.

Републички штаб је на јучерашњој сједници одлучио да мимо продуженог радног времена угоститељских објеката све досадашње мјере остају исте до 31. децембра ове године.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић рекао је да се таква могућност указала јер је тренд обољелих од “ковида” у паду у посљедњих мјесец дана.

Ноћни клубови у Српској до два часа иза поноћи раде већ неколико мјесеци, а најновија одлука иде на руку и власницима кафића и ресторана који обећавају добар провод уз поштовање свих мјера.

Члан Управног одбора Удружења послодаваца трговине, туризма и угоститељства РС “Хорека” Златан Татић захвалио је у име угоститеља за овакву одлуку.

- Продужење радног времена нам значи много. Очекујемо да ће доста гостију доћи из других држава и веома ће нам значити што ћемо моћи радити до два сата послије поноћи - казао је Татић за “Глас Српске”.

Додао је да су и они једним дијелом заслужни за ову одлуку, јер су писали молбу надлежнима.

- Послали смо допис и молбу за продужење радног времена и ево десио се један од ријетких момената да су уважили нешто наше и хвала им на томе - поручио је Татић.

Директор Туристичке организације РС Миодраг Лончаревић казао је за “Глас Српске” да Српска има свашта да понуди туристима.

- Капацитети на Јахорини и у Бањалуци већ сада су попуњени изнад 90 одсто, а надамо се да ће бити у потпуности попуњени. Имамо податак да нам се враћају гости из Словеније и Србије те из дијаспоре, који традиционално долазе за вријеме празника - казао је Лончаревић.

На питање која је топ дестинација за прославу најлуђе ноћи у години, Лончаревић каже да је то Јахорина, али и да посјетиоце других мјеста у Српској очекује добар провод.

- Занимљиво је да је у Зворнику током ове године било чак 20.000 ноћења. То значи да се у сваком мјесту очекује већи број туриста него претходне године. Наше епидемиолошке мјере нису оштре као у окружењу, што подстиче многе да дођу код нас - казао је Лончаревић, који наглашава да се све епидемиолошке мјере морају стриктно поштовати.

Директорица Туристичке организације града Требиње Мирјана Путица казала је за “Глас” да су смјештајни капацитети и у овом граду попуњени и до 90 одсто.

- Велико је интересовање туриста и вјерујемо да ће за који дан бити попуњени сви смјештајни капацитети. Највећи број туриста очекујемо из Црне Горе, с обзиром на то да тамо нису организовани концерти, а поред њих очекујемо туристе из Србије и Хрватске - казала је Путица и додала да је цјелокупна ситуација боља у односу на прошлу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана