Grip odnio još jednu žrtvu

Agencije
Grip odnio još jednu žrtvu

Banjaluka - Pacijent starijeg životnog doba preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je juče iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

- UKC je prijavio Institutu da je još jedan pacijent, koji je bio pozitivan na virus gripa A(H1)pdm09, preminuo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. Osoba je bila starijeg životnog doba i imala više komorbiditeta hroničnih nezaraznih bolesti - navedeno je u saopštenju.

Ranije ove sedmice dva pacijenta preminula su u UKC-u i jedan u bolnici u Nevesinju od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. 

Iz bolnica u Srpskoj je prijavljeno da su u prve tri sedmice ove godine zbog teških akutnih respiratornih infekcija hospitalizovane 74 osobe. Od pacijenata koji su testirani, 33 su bila pozitivna na virus A(H1)pdm09, dok je jedan pozitivan uzorak bio sa primarnog nivoa zdravstvene zaštite iz grupe oboljenja sličnih gripu. Iz Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu pozivaju građane da, zbog pojave gripa i drugih respiratornih infekcija, posjete pacijentima u ovoj ustanovi svedu na minimum. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana