Donacija Srne jedinom mediju u Federaciji BiH na srpskom jeziku

Srna
Donacija Srne jedinom mediju u Federaciji BiH na srpskom jeziku

DRVAR - Novinska agencija Republike Srpske - SRNA donirala je računar Radiju Drvar, jedinom mediju u Federaciji BiH na srpskom jeziku.

"Jutros je u naš mali kolektiv stigao računar od Novinske agencije Republike Srpske. S obzirom na to da poslujemo u teškim uslovima i sa minimalnim brojem zaposlenih, ova donacija za nas je od velikog značaja", rekao je Srni direktor Radio Drvara Milovan Bjeljac.

On je zahvalio generalnom direktoru Novinske agencije Republike Srpske Radmilu Šipovcu, koji je prepoznao potrebe jedinog srpskog medija u Federaciji.

Radio Drvar, jedini medij u Federaciji BiH koji cjelodnevni program emituje na srpskom jeziku, obilježava 46 godina postojanja.

Bjeljac je napomenuo da se Radio Drvar, danas jedini medij u ovoj opštini, prvi put oglasio početkom juna 1974. godine, te da je kao svjedok vremena i vjerodostojni hroničar zbivanja bio i ostao u službi vjernih slušalaca.

"Nije se štedjelo ni vremena, ni truda, a ni energije da Radio Drvar bude što bolji i da slušaocima približi teme iz života, da ih autentično i objektivno predstavi", naveo je Bjeljac, koji je i glavni i odgovorni urednik.

On je dodao da je u Radio Drvaru zaposleno troje radnika koji posao obavljaju predano i sa velikom ljubavlju. Bjeljac je rekao da je Radio, kao i većina medija, opterećen nezavidnom materijalnom situacijom, nemogućnošću zapošljavanja novinara, te niskim i neredovnim platama.

Prema njegovim riječima, Radio emituje 24 časa informativnog, obrazovnog, dokumentarnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, sportskog i humorističkog programa, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe svih uzrasta.

"Radio će i dalje objektivno informisati građane Drvara, ali i ostalih srpskih povratničkih opština - Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Istočnog Drvara", poručio je Bjeljac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana