Донација Срне једином медију у Федерацији БиХ на српском језику

Срна
Донација Срне једином медију у Федерацији БиХ на српском језику

ДРВАР - Новинска агенција Републике Српске - СРНА донирала је рачунар Радију Дрвар, једином медију у Федерацији БиХ на српском језику.

"Јутрос је у наш мали колектив стигао рачунар од Новинске агенције Републике Српске. С обзиром на то да послујемо у тешким условима и са минималним бројем запослених, ова донација за нас је од великог значаја", рекао је Срни директор Радио Дрвара Милован Бјељац.

Он је захвалио генералном директору Новинске агенције Републике Српске Радмилу Шиповцу, који је препознао потребе јединог српског медија у Федерацији.

Радио Дрвар, једини медиј у Федерацији БиХ који цјелодневни програм емитује на српском језику, обиљежава 46 година постојања.

Бјељац је напоменуо да се Радио Дрвар, данас једини медиј у овој општини, први пут огласио почетком јуна 1974. године, те да је као свједок времена и вјеродостојни хроничар збивања био и остао у служби вјерних слушалаца.

"Није се штедјело ни времена, ни труда, а ни енергије да Радио Дрвар буде што бољи и да слушаоцима приближи теме из живота, да их аутентично и објективно представи", навео је Бјељац, који је и главни и одговорни уредник.

Он је додао да је у Радио Дрвару запослено троје радника који посао обављају предано и са великом љубављу. Бјељац је рекао да је Радио, као и већина медија, оптерећен незавидном материјалном ситуацијом, немогућношћу запошљавања новинара, те ниским и нередовним платама.

Према његовим ријечима, Радио емитује 24 часа информативног, образовног, документарног, културног, вјерског, омладинског, дјечијег, забавног, спортског и хумористичког програма, настојећи да задовољи укусе и потребе свих узраста.

"Радио ће и даље објективно информисати грађане Дрвара, али и осталих српских повратничких општина - Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца и Источног Дрвара", поручио је Бјељац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана