Derventa: Muzička škola nastavlja rad u prostorijama bivše gimnazije

Srna
Derventa: Muzička škola nastavlja rad u prostorijama bivše gimnazije

DERVENTA - Učenici Muzičke škole koji su nastavu pohađali u prostorijama Osnovne škole (OŠ) “Nikola Tesla” u Derventi, od danas će časove imati u zgradi bivše gimnazije.

Rukovodstvo OŠ “Nikola Tesla” je, na prijedlog nadležnog ministarstva, donijelo odluku da učenici ove škole nastavu u drugom polugodištu pohađaju u OŠ “19. april”, Stručnoj i tehničkoj školi i Srednjoškolsom centru “Mihajlo Pupin” zbog prošle godine.

Profesor muzike u Muzičkoj školi Milijana Žunić rekla je da će muzički instrumenti biti premješteni u objekat bivše gimnazije, objavljeno je na sajtu opštine.

“Nakon usaglašavanja odluke o održavanju redovne nastave u prostorijama drugih škola, dogovoreno je da se i naša škola premjesti, pa smo na korištenje dobili prostorije na prvom i trećem spratu nekadašnje gimnazije”, rekla je Žunićeva.

Prema njenim riječima, gitare i harmonike su prevezli vlastitim automobilima, a četiri klavira uz pomoć preduzeća “Komunalac” iz Dervente.

Hrvatsku je 29. decembra pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru. Epicentar je bio tri kilometara od Petrinje, a potres se osjetio u regionu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana