Дервента: Музичка школа наставља рад у просторијама бивше гимназије

Срна
Дервента: Музичка школа наставља рад у просторијама бивше гимназије

ДЕРВЕНТА - Ученици Музичке школе који су наставу похађали у просторијама Основне школе (ОШ) “Никола Тесла” у Дервенти, од данас ће часове имати у згради бивше гимназије.

Руководство ОШ “Никола Тесла” је, на приједлог надлежног министарства, донијело одлуку да ученици ове школе наставу у другом полугодишту похађају у ОШ “19. април”, Стручној и техничкој школи и Средњошколсом центру “Михајло Пупин” због прошле године.

Професор музике у Музичкој школи Милијана Жунић рекла је да ће музички инструменти бити премјештени у објекат бивше гимназије, објављено је на сајту општине.

“Након усаглашавања одлуке о одржавању редовне наставе у просторијама других школа, договорено је да се и наша школа премјести, па смо на кориштење добили просторије на првом и трећем спрату некадашње гимназије”, рекла је Жунићева.

Према њеним ријечима, гитаре и хармонике су превезли властитим аутомобилима, а четири клавира уз помоћ предузећа “Комуналац” из Дервенте.

Хрватску је 29. децембра погодио снажан земљотрес јачине 6,3 степена по Рихтеру. Епицентар је био три километара од Петриње, а потрес се осјетио у региону. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана