Bez zastoja i posebnih ograničenja

Srna
Bez zastoja i posebnih ograničenja

BANjALUKA- Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj je umjerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Bakračuša/ - Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Ivanjska - Šargovac zbog izgradnje pristupne saobraćajnice na magistralni put.

Zbog deminiranja, povremenih obustava saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova, ima na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno u opštini Foča. U Miljevini su tridesetominutne obustave i 15 minuta propuštanja vozila. Deminiranje će trajati do 10. jula.

Na dionici puta od Šipova ka Kupresu sutra će, zbog miniranja stijena, od 11.30 do 14.30 časova potpuno biti obustavljen saobraćaj u mjestu Strojice, na regionalnom putu R-415 Šipovo-Novo Selo, prema Kupresu.

Na dionici magistralnog Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, zbog deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Radovi su planirani do 31. jula.

Zbog deminiranja povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina u periodu od 8.00 do 14.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.
Predviđeno je da radovi traju do 25. jula.

Na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan izmijenjen je režim saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na putevima: Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, ganični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, granični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Ugljevik-granica Republike Srpske/FBiH Banj Brdo-Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granični prelaz Republika Srpska/FBiH Koprivna.

Iz AMS-a vozače mole da na ovim putnim pravcima voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora/Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/ danas od 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 časova biće obustavljen saobraćaj, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacije na vijaduktu "Klopče" na dionici auto-puta A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku je deminiranje na magistralnim putevima Cerik-Lončari /
na dionici Cerik-pijaca "Arizona"/ i Bosanski Brod-Odžak /na lokalitetima Poloj i Liješće/. Radnim danima od 8.00 do 16.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog radova, saobraća se sporije i na putevima Žitomislići - Počitelj, Donji Vakuf - Travnik, Žepče - Zenica, Bihać - Bosanski Petrovac i Šamac - Orašje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko - Nikšić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana