Asfalt u Banijskoj ulici postao makadam

Aleksandar Stojanović
Asfalt u Banijskoj ulici postao makadam

Banjaluka - Ni nakon brojnih apela mještana Banijske ulice u naselju Petrićevac stanje na terenu nije popravljeno, a pojedini kažu da je čak i gore, te da su, umjesto asfalta, dobili makadam, pa je vožnja automobilima postala skoro nemoguća.

Ranija oštećenja asfalta otežavala su saobraćaj, ali u posljednje vrijeme prolazak automobilom za stanovnike Petrićevca koji idu tom ulicom postao je prava avantura, jer je put potpuno propao, a saobraćajnica pretvorena u makadamski put.

Stanovnica Petrićevca, koja nije željela da joj navodimo ime, tim putem svakodnevno ide na posao i kaže da kolovoz svakim danom sve više propada te da, pored toga što nadležni djelimično saniraju, sve je teže prolaziti. " Svako jutro prolazim tom ulicom jer vozim djecu u vrtić. Prije nekoliko dana stanje u dijelu ulice je bilo toliko loše da nisam mogla proći autom, jer sam se bojala da ću ga oštetiti. Zbog velikih i dubokih rupa morala sam da idem drugim, okolnim putem " rekla je ova mještanka i dodala da je na pojedinom mjestima asfalt toliko uništen i izdrobljen da se pretvorio u makadam. Isto priča i mještanin Darko Milošević koji ističe da izbjegava vožnju Banijskom ulicom. On dodaje i da se sve manje žitelja ovog naselja odlučuje da ide tim putem.

" Ranije su bili problem i nesavjesni vozači koji su vozili brzo, pa su i pješaci bili ugroženi. Sada je prosto nemoguće tako nešto, jer ko god ima niže auto, neminovno je da ga ošteti. Iako živim u ovoj ulici, izbjegavam da koristim automobil" rekao je Milošević. On ističe da je najveći problemi, ipak, kada su obilne padavine, jer one potpuno unište put. " Kad god počne da pada kiša, sa zebnjom gledamo u ulicu, jer se nakupi velika količina vode, napravi se mulj i put dodatno propada, pa je nemoguće i pješke niz ulicu" zaključuje Milošević.

Iz Gradske uprave su ranije "Glasu Srpske" kazali da rekonstrukcija te saobraćajnice nije planirana u toku ove godine, te da nadležne ekipe izlaze svaki put na teren po prijavi mještana i saniraju put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana