Асфалт у Банијској улици постао макадам

Александар Стојановић
Асфалт у Банијској улици постао макадам

Бањалука - Ни након бројних апела мјештана Банијске улице у насељу Петрићевац стање на терену није поправљено, а поједини кажу да је чак и горе, те да су, умјесто асфалта, добили макадам, па је вожња аутомобилима постала скоро немогућа.

Ранија оштећења асфалта отежавала су саобраћај, али у посљедње вријеме пролазак аутомобилом за становнике Петрићевца који иду том улицом постао је права авантура, јер је пут потпуно пропао, а саобраћајница претворена у макадамски пут.

Становница Петрићевца, која није жељела да јој наводимо име, тим путем свакодневно иде на посао и каже да коловоз сваким даном све више пропада те да, поред тога што надлежни дјелимично санирају, све је теже пролазити. " Свако јутро пролазим том улицом јер возим дјецу у вртић. Прије неколико дана стање у дијелу улице је било толико лоше да нисам могла проћи аутом, јер сам се бојала да ћу га оштетити. Због великих и дубоких рупа морала сам да идем другим, околним путем " рекла је ова мјештанка и додала да је на поједином мјестима асфалт толико уништен и издробљен да се претворио у макадам. Исто прича и мјештанин Дарко Милошевић који истиче да избјегава вожњу Банијском улицом. Он додаје и да се све мање житеља овог насеља одлучује да иде тим путем.

" Раније су били проблем и несавјесни возачи који су возили брзо, па су и пјешаци били угрожени. Сада је просто немогуће тако нешто, јер ко год има ниже ауто, неминовно је да га оштети. Иако живим у овој улици, избјегавам да користим аутомобил" рекао је Милошевић. Он истиче да је највећи проблеми, ипак, када су обилне падавине, јер оне потпуно униште пут. " Кад год почне да пада киша, са зебњом гледамо у улицу, јер се накупи велика количина воде, направи се муљ и пут додатно пропада, па је немогуће и пјешке низ улицу" закључује Милошевић.

Из Градске управе су раније "Гласу Српске" казали да реконструкција те саобраћајнице није планирана у току ове године, те да надлежне екипе излазе сваки пут на терен по пријави мјештана и санирају пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана