Svjedok o pljački vozila Pošta Srpske na Manjači: Stavili su mi cijev puške na čelo

   Svjedok o pljački vozila Pošta Srpske na Manjači: Stavili su mi cijev puške na čelo 02.02.2018 10:38 | nezavisne.com

Banjaluka - Svjedok Luka Lekić, koji je 2008. godine, kada je nadomak Banjaluke opljačkano vozilo "Pošta Srpske", radio u agenciji za obezbjeđenje "Centurion", ispričao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da su ga razbojnici izvukli iz vozila, te oborili na zemlju i na čelo mu stavili cijev puške.

Lekić, koji je svjedočio na suđenju uhapšenima u akciji "Trezor", a koje terete za seriju razbojništava "teških" oko dva miliona maraka, rekao je da je 8. maja 2008. godine došao na posao i dobio zaduženje da sa kolegom prati pošiljku iz pošte.

"Prošli smo odvajanje za Manjaču i poslije nekoliko kilometara put nam je popriječio audi iz kojeg su izašla četiri naoružana muškarca. Radnika pošte su izvukli iz njegovog vozila i tada su dvojica krenula prema nama i počeli pucati iz automatske puške", naveo je Lekić.

Dodao je da su ga izvukli iz vozila i oborili na zemlju, te da mu je jedan od razbojnika držao cijev puške na nekoliko centimetara od čela.

"Uzeli su nam telefone i pobacali ih, a od kolege Nikole su uzeli i pištolj", ispričao je Lekić.

U predmetu "Trezor" optuženi su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđen (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), te Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Njima se na teret stavlja da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je opljačkalo 1.035.230 KM iz Komercijalne banke.

Terete ih i za pljačku radnika "Alpha Securitya" od kojih je ukradeno 572.857 KM, pljačku transporta novca "Pošta Srpske" kada je zaštitarima "Centuriona" ukradeno 229.854 KM, te pljačku 33.468 KM iz Raiffeisen banke.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica