Svjedok o pljački vozila Pošta Srpske na Manjači: Stavili su mi cijev puške na čelo

nezavisne.com
Svjedok o pljački vozila Pošta Srpske na Manjači: Stavili su mi cijev puške na čelo

Banjaluka - Svjedok Luka Lekić, koji je 2008. godine, kada je nadomak Banjaluke opljačkano vozilo "Pošta Srpske", radio u agenciji za obezbjeđenje "Centurion", ispričao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da su ga razbojnici izvukli iz vozila, te oborili na zemlju i na čelo mu stavili cijev puške.

Lekić, koji je svjedočio na suđenju uhapšenima u akciji "Trezor", a koje terete za seriju razbojništava "teških" oko dva miliona maraka, rekao je da je 8. maja 2008. godine došao na posao i dobio zaduženje da sa kolegom prati pošiljku iz pošte.

"Prošli smo odvajanje za Manjaču i poslije nekoliko kilometara put nam je popriječio audi iz kojeg su izašla četiri naoružana muškarca. Radnika pošte su izvukli iz njegovog vozila i tada su dvojica krenula prema nama i počeli pucati iz automatske puške", naveo je Lekić.

Dodao je da su ga izvukli iz vozila i oborili na zemlju, te da mu je jedan od razbojnika držao cijev puške na nekoliko centimetara od čela.

"Uzeli su nam telefone i pobacali ih, a od kolege Nikole su uzeli i pištolj", ispričao je Lekić.

U predmetu "Trezor" optuženi su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđen (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), te Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Njima se na teret stavlja da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je opljačkalo 1.035.230 KM iz Komercijalne banke.

Terete ih i za pljačku radnika "Alpha Securitya" od kojih je ukradeno 572.857 KM, pljačku transporta novca "Pošta Srpske" kada je zaštitarima "Centuriona" ukradeno 229.854 KM, te pljačku 33.468 KM iz Raiffeisen banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana