Starac izgorio kod Kotor Varoša dok je pekao rakiju

Nebojša Tomašević
Starac izgorio kod Kotor Varoša dok je pekao rakiju

Kotor Varoš - Veseljko Marić (77) poginuo je u požaru koji je izbio dok je pekao rakiju u pomoćnom objektu u selu Kruševo Brdo kod Kotor Varoša.

Tragedija se dogodila tokom noći između nedjelje i ponedjeljka, a pretpostavlja se da je starac zaspao pored kotla.

- Vjerovatno je iz kotla ispao žar i tako izazvao kobni požar. S obzirom na to da je čovjek cijeli dan pekao rakiju vjerujemo da ga je stigao umor pa je zaspao. Zato nije ni primijetio ništa, pa se vatra brzo proširila, a njega je dim ugušio - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je vatra  zahvatila kotao i cijeli objekat koji je gotovo u potpunosti izgorio. Prema nezvaničnim informacijama mrtvog Veseljka pronašao je sin Vinko koji je juče ujutro došao do roditeljske kuće da obiđe oca i majku.

- Nažalost kada je stigao vidio je da je izgorjela šupa gdje je otac pekao rakiju. Odmah je tu utrčao i našao mrtvog Veseljka. Velika je ovo tragedija, pogotovo za porodicu Marić - kazao je jedan mještanin Kruševa Brda ne želeći da mu pominjemo ime.

Istakao je da je sve mještane ovog sela šokirala tragedija i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Prema njegovim riječima Veseljko je živio sa suprugom i kako su čuli u vrijeme izbijanja požara s nesrećnim starcem nije niko bio.

- Znam da je juče pekao rakiju i vidio sam da je sin koji živi u Kotor Varošu išao kod njega i vratio se u popodnevnim časovima. Vjerovatno je Veseljko ostao sam do kasno u noć da  peče rakiju pa je zaspao kod kotla dok je još vatra gorjela - kazao je ovaj mještanin.

Prema njegovim riječima, Marići žive malo dalje i izdvojeni su od ostalih kuća, pa niko nije ni vidio požar.

- Supruga mu je takođe starija pa vjerovatno je i ona zaspala i nije ništa vidjela - kazao je on.

U ovom selu za stradalog Veseljka Marića imaju samo riječi hvale i kažu da je bio dobar i vrijedan domaćin koji je svima izlazio u susret.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je ovaj slučaj prijavljen juče oko sedam časova ujutro.

- Uviđajem je konstatovano da je usljed nepažnje u požaru stradao sedamdesetsedmogodišnjak. U ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac - rekli su u policiji ne navodeći druge detalje.

Porodica

Mještani Kruševog Brda kažu da stradali Veseljko Marić ima suprugu i dva sina Vinka i Boru koji imaju svoje porodice i ne žive sa njima.

- Jedan sin mu živi u Kotor Varošu gdje i radi, a drugi je otišao u Sloveniju da radi. Prije nekog vremena taj sin i njegova supruga su živjeli kod njih na spratu kuće, ali su se nedavno odselili tako da su Veseljko i supruga ostali sami - kazao je jedan mještanin Kruševa Brda ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana