Šipovo: Automobilom povrijedio policajca

Šipovo: Automobilom povrijedio policajca 21.12.2017 15:00 | Srna

Mrkonjić Grad - Tridesetčetvorogodišnjak iz Šipova čiji su inicijali S.T. uhapšen je nakon što je teretnim vozilom "kedi" udario i povrijedio policajca, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

On je uhapšen juče oko 9.00 časova, a povrijeđenom policajcu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Šipovo.

Uhapšeni je tokom noći utorak na srijedu, 19. na 20. decembar, u dva navrata u Njegoševoj ulici u Šipovu prijetio jednoj četrdesetčetvorogodišnjakinji iz ovog grada.

Policija je, nakon toga, uočila osumnjičenog u "kediju", zaustavila ga i zatražila kontrolu dokumenata, ali se on oglušio o policijski zahtjev, te nastavio vožnju udarivši vozilom policajca.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji a ciljem kompletiranja i dokumentovanju predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za krivična djela proganjanje i sprečavanje službenog lica u vršenju radnje.

Ovakvi i slični primjeri kojima su policijski službenici svakodnevno izloženi tokom obavljanja dužnosti, pokazatelji su rizika i opasnosti sa kojima se susreću i težine profesije koju obavljaju s ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana.

Policijska uprava Mrkonjić Grad osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih postupaka.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica