Prijetio ljubavnici pa automobilom udario policajca

Nebojša Tomašević
Prijetio ljubavnici pa automobilom udario policajca

Šipovo - Stevo Tegeltija (34) iz Šipova uhapšen je nakon što je vozilom udario i lakše povrijedio policajca koji ga je pokušao kontrolisati zbog prijave da je dva puta prijetio svojoj sugrađanki.

Izvor blizak istrazi je kazao da je navodno Tegeltija duže vrijeme proganjao udatu ženu s kojom je, kako se priča, neko vrijeme bio u emotivnoj vezi, a koju je ona željela da prekine.

- Tegeltija ju je počeo proganjati i prijetiti, jer nije mogao da se pomiri s raskidom. Tokom noći između 19. i 20. decembra ponovo je dolazio kod nje u namjeri da je nagovori da nastave da se viđaju, ali mu je ona dala do znanja da neće, zbog čega joj je dva puta zaprijetio. Nakon što je Tegeltija sjeo u svoj "kedi" žena je prijetnje prijavila policiji, pa je organizovana potraga za njim, tokom koje je vozilom udario policajca i lakše ga povrijedio kako bi izbjegao hapšenje - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, navodeći inicijale osumnjičenog, kazali su da je policija nakon prijave prijetnji u Njegoševoj ulici u Šipovu uočila vozilo kojim je upravljao osumnjičeni Tegeltija.

- Policajci su na osnovu ranije prijave zaustavili vozilo kojim je upravljao osumnjičeni S. T. u namjeri da ga kontrolišu i ispitaju okolnosti prijave da je prijetio jednoj ženi. Jedan policajac mu je prišao i zatražio od njega dokumenta, dok je drugi bio ispred vozila. Osumnjičeni je odbio da im preda lična dokumenta, te je naglo krenuo vozilom prilikom čega je po nogama zakačio policajca koji se nalazio ispred automobila, a zatim je pobjegao - rekli su u PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je povrijeđeni policajac odmah prevezen u Dom zdravlja u Šipovu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i utvrđeno da nije zadobio teže povrede.

Napadač ipak nije uspio daleko da im umakne, jer je policija tokom noći uspjela da ga pronađe i uhapsi.

- S. T. teretimo za krivična djela proganjanje i sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti. Osumnjičeni će biti ispitan i policija će nastaviti istragu u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta. Nakon toga će protiv njega nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za navedena krivična djela - rekli su u PU Mrkonjić Grad.

Ovo je drugi slučaj napada na policiju za samo 48 časova. Noć prije ovog napada, Dervenćani Danijel Davidović i Željan Simić su ukradenim "pasatom" udarili i teže povrijedili policajca koji je pokušao da ih zaustavi u Gornjim Kolibama kod Dervente. Nakon toga ovaj dvojac je sletio vozilom s puta i udario u stub rasvjete, pa su tada i uhapšeni.

Ovakvi i slični primjeri su, kažu u policiji, pokazatelj rizika i sa kakvim se sve opasnostima susreću policijski službenici tokom obavljanja svoje dužnosti zaštite građana.

Napadi

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tokom 11 mjeseci ove i cijele prošle godine policajci su napadnuti 69 puta.

U proteklih 11 mjeseci ove godine evidentirano je 29  napada na policiju i u tim napadima teže su povrijeđena četiri, a lakše 17 policijskih službenika.

U toku 2016. godine evidentirano je 40 napada na policijske službenike u kojima su dva policajca teže povrijeđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana