Komšija spriječio silovanje starice

Nevena Bunić
Komšija spriječio silovanje starice

Gračanica - Muškarac (50), čiji identitet nije saopšten, pokušao je da siluje staricu (80) u njenoj kući u naselju Lukavica kod Gračanice, a u tome ga je spriječio komšija nesrećne žene, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo u srijedu oko 17 časova kada je starica, koja živi sama, drijemala na krevetu.

- Pijani nasilnik je ušao u kuću i odmah nasrnuo na nju. Starica se probudila i počela da vrišti. Buku je čuo njen komšija koji je ušao u kuću, spriječio silovanje, savladao siledžiju i zadržao ga do dolaska policije - ispričao je izvor blizak istrazi.

Nasilniku su ubrzo stavljene lisice na ruke, a radnici Hitne pomoći su zbrinuli šokiranu nesrećnu ženu.

- Radimo na dokumentovanju prijave i utvrđivanju svih okolnosti - naveli su u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Uhapšeni muškarac je nakon ispitivanja predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prema pričama njegovih komšija, on je poznat po problematičnom ponašanju.

- Taj čovjek samo pravi nerede i svi smo u strahu od njega, nismo bezbjedni ni u svojim kućama. Ovo mu nije prvi put, i prošle godine je pokušao isto - rekla je jedna mještanka Gračanice koja nije željela da joj objavimo ime.

Sličan slučaj desio se u Derventi u julu prošle godine. Tada je policija uhapsila Dragu Turudića (37) iz Dervente zbog sumnje da je pokušao da siluje konobaricu u jednoj kafani u selu kod Dervente tako što je provalio u lokal i nasrnuo na radnicu koja je spavala u sobi za odmor. Sve se desilo u noćnim časovima u kafani koja je u to vrijeme bila zatvorena. Manijak, koji je ranije bio čest gost u lokalu, je provalio u kafanu i došao u sobu u kojoj je radnica spavala. Pokušao je da je napastvuje. Žena se trgnula iz sna i odgurnula napadača koji je pao sa kreveta. Pobjegla je iz kafane i vrišteći zatražila pomoć komšija. U međuvremenu, Turudić je ukrao 80 KM sa njenog stola i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen.

 

Zabrana prilaska

Mještani Gračanice ispričali su da je uhapšeni nasilnik pijanica i da ima psihičkih problema.

- Centar za socijalni rad je sklonio na sigurno ženu i kćerku napasnika, a njemu je do daljeg zabranjen svaki prilazak njima - rekao je jedan mještanin Gračanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana