Dva muškarca upala u nabujalu Miljacku, potraga u toku

Dva muškarca upala u nabujalu Miljacku, potraga u toku 13.12.2017 09:51 | klix.ba

Sarajevo - Dvije osobe upale su noćas u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta, a prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite KS, za njima se još uvijek traga.

Kako saznajemo na mjestu nesreće, u rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.


Na terenu su pripadnici Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo, Civilne zaštite, sarajevske policije i vatrogasci.

Nezvanično, riječ je o dva muškarca mlađe životne dobi. Vodostaj Miljacke je povećan u proteklim danima zbog naglog topljenja snijega.

Dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 02:28 sati od Policijske stanice Novo Sarajevo.

„Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo s jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo“, saopšteno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Takođe su obaviještene i opštinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i naša Gorska služba spašavanja čiji će se pripadnici u jutarnjim satima uključiti u akciju pretrage i spašavanja dvije nepoznate osobe.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica