Dobojlija sudiji prijetio silovanjem na putu do zatvora

Nebojša Tomašević
Dobojlija sudiji prijetio silovanjem na putu do zatvora

Banjaluka - Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora, kazao je u vozilu sudske policije narko-diler Milko Šarčević (22) iz Doboja nakon što je osuđen zbog šverca narkotika, potvrdili su u banjalučkom Okružnom sudu sudski policajci koji su čuli prijetnje.

- Šarčevića i Nikolu Đurića smo 16. jula ove godine službenim “kedijem” dovezli u Okružni sud u Banjaluci na izricanje presude. Za to smo imali naredbu sudije Snježane Kudrić. Na povratku iz suda, Šarčević je u vozilu nečim prvo lupio o lim i galamio, te rekao: “Snježo, jebaću ti majku, jebem ti Banjaluku” - kazao je sudski policajac Zoran Pajović.

Dodao je da su on i njegove kolege Šarčeviću rekli da se smiri i da ne pravi nered, pa je on zaćutao.

- Smirio se, ali je poslije nekoliko minuta zaprijetio da će ubiti i silovati sudiju Snježanu Kudrić. Kazali smo mu da je to izrekao pred četiri svjedoka sudska policajca i da će o tome biti sačinjena službena zabilješka. On se nakon toga smirio - kazao je Pajović.

Pojasnio je da su nakon incidenta prvo obavijestili svog pretpostavljenog, zamjenika načelnika Odjeljenja banjalučke Sudske policije Borislava Vidovića, a kasnije su sačinili službenu zabilješku. Pajovićevu priču potvrdili su i sudski policajci Dalibor Tešanović, Sanja Kalambura i Davor Stefanišin, koji su s njim bili u vozilu. Oni su na pitanja Šarčevićevog advokata Dragana Radovića istakli da optuženi nije pravio probleme prije tog incidenta.

Tešanović je pojasnio da je Šarčević prvu psovku i prijetnju izrekao svega 500 metara od zgrade Okružnog suda, a drugu na udaljenosti od oko četiri kilometra. Ovi svjedoci  pojasnili su da se sve dešavalo na putu iz zgrade suda prema banjalučkom zatvoru na Tunjicama.

Republičko tužilaštvo Šarčevića tereti za napad na sudiju i javnog tužioca. Prema optužnici, on je prijetnje izrekao 16. jula nakon izricanja presude kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog šverca narkotika. Sudija Snježana Kudrić bila je predsjednik vijeća u postupku koji je vođen protiv njega i Nikole Đurića.

Presuda

Milko Šarčević je nepravosnažno osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na pet godina i deset mjeseci zatvora, jer su mu u izrečenu kaznu za šverc droge od pet godina uračunate i dvije uslovne presude od po pola godine zatvora zbog ranijih krivičnih djela.

Uslovne presude pretvorene su mu u zatvorske jer je počinio novo krivično djelo. Sa Šarčevićem je zbog šverca narkotika na šest godina zatvora osuđen Nikola Đurić (25) zvani Sola iz Doboja. Prema presudi, oni su u novembru prošle godine u taksiju prevezli oko 300 grama marihuane i pokušali da je prodaju B. R, u čemu ih je spriječila policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana