Konkurs za izbor rektora u Istočnom Sarajevu iduće sedmice

D. S.
Konkurs za izbor rektora u Istočnom Sarajevu iduće sedmice

Istočno Sarajevo, Banjaluka - Konkurs za izbor rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu trebalo bi da bude raspisan 22. februara, rekao je vršilac dužnosti rektora ove visokoškolske ustanove Stevo Pašalić.

On je istakao da će konkurs biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

- Svi redovni profesori formalno ispunjavaju uslove, a ko će se sve kandidovati, još nije poznato. Što više profesora se kandiduje, to bolje - kazao je Pašalić i dodao da još nije 100 odsto siguran da li će biti jedan od njih.

Novo rukovodstvo narednih dana biraće i Univerzitet u Banjaluci, na čijem je čelu kao vršilac dužnosti trenutno Radoslav Gajanin.

Odluku o raspisivanju konkursa za izbor rektora donio je Senat Univerziteta na sjednici 8. februara, a koji bi trebalo da bude raspisan u roku od 30 dana od dana kada je donesena ova odluka.

Pašalić i Gajanin na mjesto v.d. rektora postavljeni su prošle godine. Pašalić je u oktobru zamijenio dotadašnjeg rektora Radoslava Grujića, koji je podnio neopozivu ostavku na tu dužnost nakon što su to od njega zatražili dekani deset fakulteta i predstavnici studenata ove visokoškolske ustanove.

Gajanin je u novembru dužnost preuzeo od Milana Mataruge, koji je takođe podnio ostavku nakon studentskih protesta na kojima je zatražena njegova smjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana