Златни пар Холивуда: Пол Њумен и Џоан Вудворд, 50 година оданости

Г.С.
Златни пар Холивуда: Пол Њумен и Џоан Вудворд, 50 година оданости

Брак који потраје педесет година изузетан је подвиг. Ако је у питању холивудски брак, онда је у питању скоро - вјечност.

Пол Њумен и Џоан Вудворд били су златни пар Холивуда и њихова љубавна прича је - чудесна.

Пол Њумен је упознао Џоану 1953. године током извођења премијере представе „Пикник” на Бродвеју али, био је тада ожењен. Поред љубави према Бродвеју, њих двоје су имали још неке заједничке ствари: били су чланови престижног глумачког студија „Ли Страсберг”, а по завршетку приказивања представе обоје су се упутили у Холивуд.

У наредне четири године нису радили на истим пројектима, али су остали добри пријатељи. Коначно, када се Њумен 1957. развео од своје прве жене, били су ангажовани за филм „Дуго, топло љето”. Страст коју су гајили једно према другоме се вратила готово одмах, а већ 29. јануара 1958. су се вјенчали.

“Била је модерна и независна, док сам ја био стидљив и помало конзервативан. Требало ми је доста времена да јој покажем да нисам глуп онако како изгледам’, рекао је он. Идуће четири године нису се сусретали ни радили заједно, али су остали у контакту, јер Џоана није жељела да разори његову породицу.

Сама свадба, која је организована у једном хотелу у Лас Вегасу, није била грандиозна и спектакуларна. За свој дом изабрали су Конектикат и тамо саградили фармерску кућу у стилу из 18. вијека, што је било нетипично за славне личности.

„Ми никада нисмо били холивудски људи, а овдје нам се веома допада. Помаже и то што смо обоје увијек уживали у друштву једно другог”, рекла је тада Џоан.

Током свог предивног 50-годишњег брака, њих двоје су заједно играли у многим филмовима. Поштовање и љубав које су имали једно према другом им је помогло да пређу преко свих препрека.

У једном од интервјуа Вудворд је рекла: “Бити супруга Пола Њумана има своје добре и лоше стране. Будући да смо још увијек заједно, очигледно је више добрих страна, али није увијек било лако. Али у којој вези је лако?”

А када су Пола Њумена питали да открије тајну њиховог дугог и срећног брака, рекао је: „Све је у тачним дозама пожуде и поштовања, као и због нестрпљења проузрокованог стрпљењем. Када сте оволико дуго заједно, понекад идете један другом на нерве, али испод свега тога увијек се налазе љубав и поштовање”.

Када су га једном приликом питали да ли је икада био невјеран према Џоани, он је рекао: „Зашто бих се замлаћивао хамбургерима када код куће имам бифтек?”.

У својој каријери, Њумен је награђиван наградама као што су Оскар, Златни глобус, награда Удружења филмских глумаца а познат је по добротворном раду - оснивач је компаније из које је цио профит и прилоге донирао у добротворне сврхе. До његове смрти 2008. године донације су премашиле 220 милиона долара, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана