Жена озлоглашеног Ел Чапа: Бахата краљица картела трошила милионе, помагала у дистрибуцији дроге

Г.С.
Жена озлоглашеног Ел Чапа: Бахата краљица картела трошила милионе, помагала у дистрибуцији дроге

Ема Коронел Ајспуро, супруга вjероватно највећег наркобоса на свијету Хоакина Гузмана "Ел Чапа", осуђеног на доживотни затвор се од фебруара 2021. године налази у затвору.

Док сједи иза решетака сви медији се питају да ли ће Ема Коронел уништити Ел Чапа и извући се тиме што ће полицији дати информације о мужу или ће и она бити на доживотној робији.

У свијету је позната као дива Синалое, жена чувеног нарко боса Ел Чапа, али и по великом познавању нарко картела који је и сама водила и по томе што може да уништи Хоакина Гузмана Лоеру Ел Чапа. Многи је виде као краљицу нарко свијета, а у овом тренутку се налази у ћелији затвора Вилијам Трусдејл у Вирџинији.

Она и Ел Чапо имају статус икона у Мексику а до прије неколико мјесеци, планирала је да покрене сопствену модну линију "Ел Чапо Гузман".
Позната је по раскошном облачењу, скупоцијеној одјећи и накиту, и стилу живота који је многима незамислив. Све то је прибавила тако што је упознала Гузмана када је имала само 17 година, заљубио се у њу и крунисао је титулом једне од кључних фигура у вођњу нарко картела Синалоа.

Дива Синалое је наводно радила са Гузмановим синовима у припреми бјекства. Они су купили земљу у близини затвора, набавили оружје и оклопно возило и прокријумчарили Ел чапу сат са ГПС-ом како би могао да се снађе у тунелу кроз који је прошао возећи се на специјално дизајнираном мотору. Ипак то га није спасило од тога да заврши на доживотној робији у затвору са максималним обезбјеђењем у Колораду.

Учествовала је у помагању Ел Чапу да побјегне из затвора 2015. године и помагала му је у дистрибуцији кокаина. Луцеро Гвадалупе Санчез Лопез, Гузманова дугогодишња љубавница свједочила је против њега. Добила је 10 година затвора јер се нагодила са тужилаштвом ком је открила детаље о мафијашком свијету Ел Чапа, док је баш на том суђењу сједела његова права жена Ема Коронел.

Сада се поставља питање да ли ће и Коронел на исти начин себи купити слободу откривањем најмрачнијих тајни мексичког нарко боса који, обрни окрени, више неће видјети свијет ван зидина затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана