Жена која је убила Битлсе: Да ли је Јоко Оно била крива за све?

Г.С.
Жена која је убила Битлсе: Да ли је Јоко Оно била крива за све?

Питајте било ког великог обожаваоца Битлса о овој особи и он ће вам рећи своје мишљење. Не, не ради се о једном од чланова бенда, него о Јоко Оно.

Будућа супруга Џона Ленона имала је 33 године када је упознала тада 26-годишњег члана Битлса. Била је релативно непозната умјетница из Њујорка која се преселила у Лондон и њен живот се промјенио.

Постала је једна од најомраженијих особа на свијету. Али зашто људи мрзе Јоко Оно?

Многи говоре да је посреди много расизма и мало мање мизогиније - Јоко Оно, релативно непозната Азијка, била је у романтичној вези са вјероватно једним од најпопуларнијих људи на планети у то вријеме и то се људима није свидјело.

Још у новембру 1966. Џон и Јоко су се упознали и вјенчали су се недуго затим, у марту 1969.

У то време, Џон и Битлси били су на врхунцу славе, али су се мучили и свађали једни с другима.

У биографији се наводи да су постојали “напорни распоред турнеја у протеклих пет година, створена је њихова издавачка кућа Епл рекордс, Ленонова злоупотреба супстанци измиче контроли ” али је изненадна смрт дугогодишњег менаџера Брајана Епстина због случајног предозирања дрогом 27. августа 1967. године дотукла Битлсе, који више нису могли да буду на окупу.

У бенду се догађало много тога што јавност у то вријеме није видјела, али када су се Битлси разишли, била је крива искључиво Јоко.

“Не постоји обожавалац Билтса који нема јака осјећања према њој, било да је мрзи или мисли да су она и Џон имали највећу љубавну причу икад”, наводи Роберт Родригез, аутор књиге "Revolver: How The Beatles Reimagined Rock 'n' Roll".

Јоко није савршена и сигурно је у прошлости радила ствари које су вриједне критике, али љубавна прича која стоји иза Џона Ленона и Јоко Оно изгледала је прилично искрено, и поједини сматрају да би се, да Јоко Оно није била у вези са Леноном Битлси распали па је врло незахвално тврдити то, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана