Жена фудбалске легенде: "Спавао је с мојом најбољом пријатељицом, а покушао да ми заведе и сестру”

ГС
Жена фудбалске легенде: "Спавао је с мојом најбољом пријатељицом, а покушао да ми заведе и сестру”

Енджи Бест весело говори о томе да воли да се затвори у своју куćу у близини Хенлија на селу Окфордшира.

„Лијепо је, тихо и мирно”, каже она. „Осим чињенице да ћемо сви да умремо, била сам јако срећна девојка.”

Енджи данас даје савјете на Инстаграму у својству незваничног велнес гуруа и живи са бившим професионалним хокејашем на леду Марком Милером и њихова три пса спасиоца, што је много другачије од њеног осмогодишњег брака са фудбалском легендом Джорджом Бестом.

Енджи и Джордж Бест били су Бекамови седамдесетих. Рођен у Белфасту, он је био врхунски фудбалер Манчестер јунајтеда, а она манекенка, бивша Плејбојева зечица и инструкторка фитнеса, али њихов брак је био све само не идеалан.

Джордж је преминуо 2005. са само 59 година, а Енджи је проговорила о њиховом односу, али и о зависностима које су га скупо коштале.

„Морали сте да волите Джорджа, сви су га вољели јер је био диван човек, али нико није знао шта сам све пролазила с њим. Раних седамдесетих нисмо имали појма шта је зависност. Мислила сам да Джорджу само треба неко ко ће му прати веш, кувати му и створити дом за њега, али даље од тога нисам знала”, испричала је Енджи за Дејли мејл.

Џорџ Бест имао је проблема с алкохолизмом, коцкањем, промискуитетом... Енџи је испричала да је у два наврата био на рехабилитацији, али да од тога није било ништа.

„Двапут је био на рехабилитацији, али то је било бескорисно. Само је на крају завршио у кревету с једном женом која се такође лијечила”, каже она.

Током живота с Џорџом прошла је кроз многе тешке тренутке. Испричала је како би нестајао и по недељу дана се не би вратио кући.

„Спавао је с мојом најбољом пријатељицом, а покушао је да ми заведе и сестру”, испричала је.

„Нисам хтјела да одустанем од Џорџа. Стално сам мислила да ћу пронаћи начин да му помогнем, али нисам успела. Сад схватам да он није хтио да му се помогне. Био је у депресији, али тих дана се није знало шта је то депресија”, рекла је.

Енџи сматра да је у депресију упао због своје велике славе.

„Био је први славан фудбалер, али није знао како да се носи с тим. Данас фудбалери имају агенте, менаџере и психијатре. Ми смо само имали једно друго, а показало се да то није довољно. Била је то стална борба. Ја сам била јако усамљена, нисам имала пријатеље којима бих се усудила да се повјерим јер би следећи дан то све завршило у новинама.”

„Фотографи су нам стално били испред куће. Била је то ноћна мора. Жене су ме мрзеле јер сам добила Џорџа, а мушкарци су ме мрзели јер сам покушавала да га спријечим да излази с њима”, прича Енџи.

Ипак није успела да спријечи журке и опијање.

„Бити у браку с алкохоличарем чини те ужасном особом. Једном сам му ставила таблете за спавање у чај само да остане код куће. Спавао је 24 сата, јако сам се уплашила. Говорила сам његовим пријатељима да му не дају да пије, али њих није било брига”, рекла је.

Након што им се родио син Колум, ствари су постале још горе.

„Кад му је било само три недеље, Џорџ је нестао на 14 дана. Сједела сам с бебом, гледала кроз прозор сваку ноћ и размишљала гдје је он и да ли је добро. Никад то нећу заборавити”, рекла је.

Развели су се 1986. године, а Џорџ се са својим пороцима борио све до смрти.

„Жао ми је што није ту да види како му син одраста, али то је био његов избор”, закључила је.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана