Зашто се пси дубоко вежу за једну посебну особу?

Agencije
Зашто се пси дубоко вежу за једну посебну особу?

Дијелите ли ви посебну везу са својим љубимцем? Пси нас гледају у очи како би се повезали с нама. Исто то и ми радимо када се желимо повезати с другим људима.

 

 

 

Пси су друштвена бића и не могу живјети без друштва. Поред много људи које пас има у животу, он бира једну посебну особу којој ће дати највише љубави и пажње. Ова је повезаност псима јако важна, толико да осјећају љубомору ако виде своју омиљену особу с другом животињом.

Стално проводе вријеме са својим власником

 

Када допустите свом псу да спава с вама у кревету, када га дресирате, бринете се о њему и проводите доста времена с њим, тада формирате јаку везу између вас. Било која позитивна активност с вашим длакавим пријатељем помаже да њихова љубав према вама расте. Радње попут масаже, шетње и мажења чине да вас ваш пас научи слушати и навикнути се да је свако вријеме проведено с вама, забавно вријеме.

Осјећају наклоност свог власника

 

Ако живите у великој породици, ваш пас може имати неколико омиљених особа. Ипак највећу повезаност имат ће с особом која се највише брине о њему. Ако му напуните здјелу храном или га свако јутро водите у шетњу, пас ће то примијетити и имат ће посебно мјесто за вас. Јако је једноставно - што више дајете, то ћете више добити.

Пси своје власнике виде као извор позитивности

 

Пси често креирају позитивне асоцијације на људе који их окружују. У коначници, ако свом псу пружите угодне ствари попут укусних посластица и забавних играчкица, асоцијација ће бити тренутачно формирана. Ако желите стећи пожртвовност свог пса, учините га сретним.

Особности власника и пса се подударају

Као што људи могу изабрати особу чија им особност одговара, тако могу и пси. Ако обратите пажњу на псе и њихове власнике, они у већини случајева сличе једно на друго. Енергични пси преферирају активне људе, док смирени и љенији пси најрађе проводе своје вријеме с опуштеним власницима.

Бригхт Сиде препоручује неколико пасмина које се боље повезују са самцима:

 


 

  • бигл


 

  • бордер коли


 

  • шетландски овчар


 

  • француски булдог


 

  • њемачки овчар


 

  • лабрадор ретривер и златни ретривер


 

бернардинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана