Зашто неки људи траже партнере који су много старији или млађи од њих

Агенције
Foto: Илустрација

Секс-терапеуткиња Луис ван де Велде тврди да су године за жене само број, због чега немају предрасуде према старијим мушкарцима.

- Жене тек када се погледају у огледало виде знакове старења - каже она.

Код мушкараца су разлози другачији, па млађа жена као партнер изазива исти ефекат као скуп аутомобил или сат - дивљење и значај. Она каже да мушкарци заправо користе млађу партнерку да покажу колико су и они сами успјешни.

Иако су разлози због којих мушкарци и жене траже млађе партнере потпуно разумљиви, Луис каже да овакве везе имају неколико недостатака.

Наиме, у оваквим везама настаје проблем када с годинама почну да се мијењају интересовања, као и нивои енергије партнера. Познато је да мушкарци и жене свој сексуални врхунац достижу у различитим годинама - мушкарци почетком двадесетих, жене у касним тридесетим и почетком четрдесетих, па док ће млађи мушкарац моћи да задовољи старију жену, старији мушкарац неће моћи млађу.

- То није нешто што би требало да се занемари - секс је кључ успјешне везе, који одржава комуникацију -  каже она.

Ипак, ако партнери прихвате различитости, онда равнотежа незрелости и младалачког ентузијазма може одржавати и дух старијег партнера младим.

Секс-терапеуткиња Луис ван де Велде покушала је да пружи логичан одговор на ово питање. Она тврди да су године за жене само број, због чега немају предрасуде према старијим мушкарцима.

Недавно истраживање је доказало тврдњу да старији мушкарци заиста траже само млађе жене. Мушкарац између 60 и 69 година тражи партнерку 11 година млађу од себе. Ипак, док су млађи тада је ситуација другачија, па мушкарци до тридесет година радије бирају жену од три до шест година старију од себе.

- Млађи мушкарци вјероватно препознају квалитет старијих жена које жонглирају са обавезама попут каријере, дјеце, домаћинства, вјежбања, финансија и излазака. То их интригира и привлачи, те им дјелује као сигурнија опција - закључује она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана