Вјеровали или не, постоје и ове врсте жена: Одлучиле су да живе без секса и за то имају разлоге

ГС
Вјеровали или не, постоје и ове врсте жена: Одлучиле су да живе без секса и за то имају разлоге

Секс је једна од најважнијих активности у нашем животу и зато је некима можда тешко да замисле и схвате да постоје људи који се одлуче да живе без секса, односно да апстинирају.

Три жене Стефани Риверс, Лакита Ласк и Сара Роџерс испричале су за Ридерс дајџест (Реадер'с Дигест) зашто су се одрекле сексуалних активности. Иако ће многи вјероватно да помисле да је узрок томе смањен либидо или поремећај, девојке кажу да их живот без секса испуњава и чини срећнима.

“Схватила сам да је већина мушкараца, без обзира на године, незрела и да су фокусирани само на сексуална освајања. Није ми низак либидо, већ нисам роб својих сексуалних нагона”, рекла је Стефани која је задњи пут била интимна 2014. године.

Додала је да јој је важнији духовни живот од физичког и изградња односа с партнером који зна да обузда своје нагоне. Каже како је то једини начин да сазна хоће ли с неком особом имати озбиљан однос.

“Када сам колегиници рекла да дечко и ја још нисмо имали секс, рекла ми је да то морамо да урадимо барем једном прије вјенчања. Сматрам да је то предрасуда да жене у вези могу да понуде једино добар секс. Зато што постоје многобројне жене које нуде секс, мушкарци не чекају жене с другим врлинама. Када би се више жена одрекло секса у везама и усредсредило се на то да буду добре особе, било би мање сексуалних проблема”, рекла је.

Лакита Ласк последњи пут је била сексуално активна 2009. године, а на апстиненцију се одлучила првенствено из религиозних разлога.

“Једног јутра кад сам се враћала кући из провода, проплакала сам цијели пут па сам одлучила да апстинирам једну годину, али то се одужило. И даље ме мушкарци зову да изађемо, али они то виде као изазов. Барем знам да када ми отворено причају о својим нагонима и сексуалним жељама, нису прави мушкарци за мене”, рекла је и додала да је породица и пријатељи подржавају.

Спортисткиња Сара Роџерс каже како има одређену животну рутину.

“Будим се рано, вјежбам, једем здраву храну, одмарам се и у кревету сам до 21 сат, и тако сваки дан. Вољела бих да излазим и упражњавам секс ако дође права особа. У својим ранијим везама постала сам боља особа јер сам се мање фокусирала на себе, а више на другу особу”, рекла је.

Моја идеална веза била би с неким ко није тако такмичарски настројен попут мене и с неким ко не вјежба. Желим некога ко ће ме отворити према другим хобијима и свјетовима”, закључила је Сара.

(Б92)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана