У њу је био заљубљен сваки мушкарац који ју је упознао: Ванеса Паради

Г.С.
У њу је био заљубљен сваки мушкарац који ју је упознао: Ванеса Паради

Са 16 година, ова француска глумица и певачица, препознатљиве љепоте и несавршеног изгледа, постала је звијезда захваљујући пјесмици “Joe le Taxi” (1987).

Захваљујући изгледу “луткице”, дјечачки ситној грађи и интересантном лицу (карактеристични размак између предњих зуба, по коме је позната и Мадона) постаје занимљива и модним фотографима и филмским камерама. Упоредо са музичком, почиње и глумачку каријеру и постаје заштитно лице многих кампања.

Имиџ, изграђен у раној фази каријере, стављен је у улогу модерне Лолите. Она је једва пунољетна, а сви су жељели почетком деведесетих малену Францускињу, која је била право откриће.

Највећи допринос њеном успјеху у Америци дао је музичар Лени Кравиц, њен ментор и партнер. Он је заслужан за албум “Be my baby” из 1992. године, који и публика и критика сматрају њеним највећим успјехом до данас. И Лени Кравиц, који се тада развео од Лисе Боне, заљубио се у Ванесу и са њом је био у вези до 1996. године.

“Био сам лудо заљубљен у њу. Ванеса је била савршена жена, али се појавила у мом животу у погрешно вријеме. Жалим што сам то прокоцкао. И надам се да ће ова изјава стићи до ње. Упознала је Џонија Депа преко мене. Послије тога, нисам је више срео. Није долазила на моје концерте и нисмо имали никакав контакт. Желим јој сву срећу. Али знам да ћемо се једног дана срести поново. И то ће бити право вријеме да разговарамо о свему”, рекао је Кравиц о њој не кријући да је због ње заволео Париз, гдје и данас има кућу и гдје живи, умјесто у родном Њујорку.

Но, послије Кравица, Ванеса је ушла у везу са Џонијем Депом, са којим је провела 14 година, а та веза је била права филмска прича чак и за Холивуд.

Сличност Ванесе и Кејт Мос, Џонијеве претходне вјеренице, била је очигледна и запањујућа. Ипак, оно што је Парадијевој пошло за руком, проблематична манекенка није успјела. Помогла је Депу да се извуче из пакла порока и лутања, и била му тиха и вјерна подршка из сијенке. Ћерка Лили-Роуз Мелоди Деп и три године млађи син Џон Кристофер употпунили су породичну срећу коју је Ванеса изразила албумом “Bliss” (2000). Заблистала је и у филму “Дјевојка на мосту”, којим је започела традицију бирања мрачнијих, умјетничких улога, слично свом невјенчаном супругу.

Обоје су живјели далеко од холивудског лудила, бирали умјетничке пројекте, бавили се винаријом и живјели неконвенционалним стилом, избјегавали медије. И тако све до разлаза, односно, Џонијевог заљубљивања у партнерку из филма “Дневници рума” Амбер Херд.

Данас, она има 47 година и промјенио се њен имиџ: озбиљна је, а једнако своја, препознатљива. Већини публике која прати њен рад и даље је оригинална у својој несавршености.

Њен боемски стил плени и данас, а посебно њена свијесност себе: “Зашто да поправим зубе? Рођена сам са њима. Могу да пљујем кроз њих, корисни су ми”, духовито би одговарала на питања зашто не коригује несавршене дијелове себе.

2018. године се удала за Самуела Беншетрија, кога је упознала на снимању филма у којем је глумила главну улогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана