У њемачкој покрајини Саксонији возачима забрањено ношење капе и наочара за сунце заједно са маском

Срна
У њемачкој покрајини Саксонији возачима забрањено ношење капе и наочара за сунце заједно са маском

ДРЕЗДЕН- Возачима у њемачкој покрајини Саксонији забрањено је да носе капе и наочаре за сунце уколико носе заштитне маске, јавио је њемачки лист "Билд".

Према писању листа, Саксонија је прва покрајина у Њемачкој у којој је возачима који носе заштитне маске забрањено да носе наочаре за сунце и капе јер морају бити препознатљиви на снимцима камера које прате саобраћај.

"Ношење капе или наочара за сунце заједно са маском, која прекрива лице и уста, чини возаче непрепознатљивим. Стога то није дозвољено", изјавио је министар унутрашњих послова Саксоније Роланд Волер.

Он је објаснио да се "опште црте лица" возача морају видјети на безбједносним камерама у саобраћају, пренијела је "Раша тудеј".

Волер је додао да је службеницима који су одговорни за писање казни савјетовано да приступају сваком случају индивидуално када спроводе ново правило.

У Саксонији је од понедјељка, 15. фебруара, обавезно ношење маски у возилима уколико се у њима налазе чланови више од два домаћинства.

Становници Њемачке од прошлог мјесеца морају да носе посебне заштитне маске у јавном превозу и супермаркетима. У тим случајевима нису дозвољене маске од обичног материјала или маске ручне израде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана