Тужне судбине чланова "Нових фосила": Њих четворо отишли су прерано

Г.С.
Тужне судбине чланова "Нових фосила": Њих четворо отишли су прерано

Шест дана након саобраћајне несреће у којој је задобио тешке повреде, те био у коми, преминуо је Рајко Дујмић. За три дана требало је да прослави 66. рођендан, а иза њега су остали неутешна супруга Сњежана и син Тин.

Смрт Рајка Дујмића четврти је велики ударац за култни бенд, пише хрватски портал Индекс.

Зачетник групе и први бубњар Слободан Момчиловић Мока преминуо је 7. августа 1984, на Рајков рођендан.

Прва пјевачица групе Ђурђица Барловић била је једна од најхаризматичнијих жена бивше државе, а њену каријеру прекинула је прерана смрт 1992. године.

Имала је тада само 41 годину, а преминула је од посљедица акутног инфаркта у Интерној болници у Задру, оставивши иза себе супруга и два сина.

"Била је чврстог и стабилног здравља. Зато ме и изненадио тај прерани одлазак. Тог дана када је умрла, вјеровали или не, сви сатови у мом стану су стали. Касније сам чуо ту тужну вијест", рекао је касније Рајко Дујмић.

Бенд је шокирала смрт другог бубњара и супруга Сање Долежал Ненада Шарића Браде, који је преминуо 2012. године у својој викендици у мјесту Доњи Звечај на Мрежници, гдје је доживио мождани удар. Породица је Празник рада провела у својој викендици на Мрежници, а тамо су планирали да прославе и Сањин 49. рођендан. Ненад је одлучио да остане у викендици сам како би кућу припремио за велико славље за Сањин рођендан.

Чланови породице наслутили су да нешто није у реду кад се бубњар након вишесатног звања није јавио на телефон. Сања је позвала комшиницу, а она га је пронашла у тешком стању.

"Мој најбољи пријатељ и животни партнер нас је напустио данас. Прерано за мене и за нашу дјецу. Нажалост, крварење у мозгу је од првог тренутка било преобилно и изазвало је страшне посљедице. Захваљујем многобројним пријатељима и познаницима који већ два дана шаљу подршку и своју љубав. Захваљујем љекарима и особљу Карловачке болнице на свему што су учинили ова два дана. Као вјерница, молим браћу и сестре у Христу да се моле и приказују мисе за душу мог супруга и снагу наше породице. Медије молим да нас оставе како би могли у миру и тузи да преживимо ове тренутке. Хвала, Сања, Лана, Лука, Свен и Леа те остала тугујућа фамилијо", стајало је у саопштењу које је Сања тада послала медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана