Трагични односи у породици Тине Тарнер: Унуке никад није упознала, а сину није била на сахрани

Г.С.
Трагични односи у породици Тине Тарнер: Унуке никад није упознала, а сину није била на сахрани

Обожаваоци широм свијета одају почаст Тини Тарнер откако је славна "рок бака" преминула у свом дому у Киснахту у Швајцарској, у близини Цириха, 24. маја, након дуге болести у 83. години.

Легендарна музичарка провела је посљедњих 28 година свог живота живећи са својим другим супругом Ервином Бахом, с којим је била 10 година, а у свом успјеху под "старије дане" уживала је у њиховој вили вриједној 76 милиона долара, познатој и као Villa Algonquin. И док обожаваoци и славне особе подједнако дијеле исказују почаст и изражавају саучешће према "краљици рокенрола", њена смрт је наизглед отворила још једну дубоку рану у њеној породици.

Многи у породици још увек тугују због губитка два Тинина биолошка сина, Крејга Тарнера и Ронија Тарнера и два усвојена сина, Ајка Тарнера Џуниора и Мајкла Тарнера.

Испоставило се да, заједно са својим вољеним супругом и синовима Ајком Џуниором и Мајклом, које је усвојила када се удала за Ајка Тарнера, легендарна пјевачица је иза себе оставила двоје унучади и петоро праунучади - које никад није упознала за живота.

Неки чланови породице још увијек су у шоку због њене смрти јер тврде да никада нису чули колико је била болесна посљедњих година, пише Daily Mail.

- Нико се није чуо с Тином неко вријеме, догодило се тако изненада - рекла је Твана Тарнер (63), ћерка Ајка Тарнера из његове везе с Тинином пријатељицом из средње школе, Пат Ричард.

Тинина смрт такође је покренула бројне наслове таблоида о њеном првом браку с Ајком, који је био препун насиља и оптужби за злостављање од стране Тине након њихове 16-годишње везе.

Брак је приказан на великом платну у "What’s Love Got To Do With It" (1993), с Анџелом Басет, која је глумила Тину, уз Лоренса Фишбурна као Ајка. Пјевачица је о његовом сталном злостављању током њихове везе писала у својој хит биографији из 1986. "Ја, Тина", на којој се базирао биографски филм.

Спомињући свог оца, који је умро у децембру 2007. у 76. години, Твана је објаснила да су Ајк и Тина били "такав ентитет" и да "никада више неће бити Ајка и Тине".

Тинин први син, Рејмонд Крејг, којег је добила са саксофонистом Рејмондом Хилом, рођен је када је имала само 18 година. Рејмонд је себи одузео живот у јулу 2018. у 59. години, након дуге историје борбе с дрогом. Трагедија се наставила када је њен син Рони, њено једино биолошко дијете с бившим супругом и славним музичарем Ајком Тарнером, умро од рака дебелог цријева у 62. години. Афида Тарнер, удовица, наставила је да одгаја њихово двоје дјеце као самохрана мајка .

Породични извори открили су да Тина није могла да дође на његову сахрану у Лос Анђелес, за шта се вјерује да је разлог њено нарушено здравље посљедњих година живота. У својим мемоарима "My Love Story" (2018), пјевачица је боловала од више болести опасних по живот, укључујући слабу функцију бубрега, углавном због нелијеченог високог крвног притиска од 1978, мождани удар 2013. и дијагнозу рака црева 2016. године.

Док Крејг и Ајк Џуниор никад нису имали дjеце, Мајкл има ћерку Тифани Тарнер Ђукс, која са својим супругом има троје дjеце, ћерку Марли и синове Амарија и Ђанија. И док нико од три Тинина праунука преко Мајкла није упознао своју прабаку, породица тврди да су сви наслиедили музички ген. Уз њене здравствене проблеме, удаљеност је такође вјероватно играла улогу у томе што није успјела да упозна своје унуке и праунуке, преноси jutrarnji.hr

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана