Трагедија Мише Ковача: Због губитка сина пуцао себи у груди

Г.С.
Трагедија Мише Ковача: Због губитка сина пуцао себи у груди

Након смрти сина Едија, Мишо Ковач дуго није могао да дође себи. Мир је на крају нашао уз 30 година млађу астрологињу Силвију Kонте Kалви Марковић. Пришла му је у једном загребачком кафићу и рекла да му може помоћи. Она га је, тврдио је Мишо, одвикла од седатива и спасла му живот.

Називао ју је својом спаситељком која га је извукла из мрака. Писало се да је Kонте у астролошким анализама видjела да ће Мишо дићи руку на себе.

  Мишo је покушао да се убије пуцајући себи у груди, пише "24sata.hr".

- Све што се у мени скупљало седам година, експлодирало је у тренутку. Истину коју све то време тражим још нисам нашао. Тражим нешто, а знам да то не могу наћи. Заправо, истину знам, али хтио бих да је знају и други људи. Ходам цестом, гледам дјецу, сјетим се сина. Не могу да објасним тај чин, то је ствар тренутка. Чудо је што сам уопше остао жив - рекао ми је Мишо у интервјуу, три недјеље након покушаја самоубиства, преноси "24сата.хр".

Учинио је то, како наводе хрвастки медији, у тренутку тешке депресије, кад је нестао и задњи ослонац у његову животу, Мишо је пожелио да пође за сином. Догодило се, причао је, у тренутку, било му је свега доста и повукао је обарач. Био је уморан од лажи, фарсе, присјетила се новинарка 24сата.хр интервјуа.

- Сједила сам на његову болесничком кревету. Био је сломљен, утучен, тихо је говорио и отворио душу. Ормарић уз кревет био је претрпан телеграмима са жељама за брзо оздрављење. Тих дана, рекли су ми у болници, телефон на његовом одјељењу није престајао да звонити. Жене су се представљале као маме, сестре, супруге..., па су тако, међу комшијама, даљњим рођацима и слично, Мишу на телефон тражиле четири супруге, двије маме и три брата.

Док су једни те 1999. по Загребу писали графите "Елвис је мртав, Мишо је жив", други су називали редакције и бунили се против медијске пажње која му се посвећивала. Средине није било. Или су пред њим били на кољенима или су му окретали леђа. Памтим да су тај наш разговор накратко прекинуле и двије куварице запослене у болници. Донијеле су му воће, руковале се с њим и са жаљењем што су одабрале погрешан тренутак, након неколико ријечи подршке, изашле из собе. Уз, дакако, обећање да ће га поновно посјетити.

Након тога је ријетко наступао, али кад би изашао на позорницу, било је довољно да дигне руке, а цијела дворана падне у транс. Мир му је вратила трећа супруга Лидија Пинтарић, коју је упознао у једном великогоричком кафићу, преноси горепоменути портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана