Tајну о гробу Фредија Меркјурија чува 32 године: Истину није открила ни његовим родитељима

Г.С.
Tајну о гробу Фредија Меркјурија чува 32 године: Истину није открила ни његовим родитељима

Британски пјевач Фреи Меркјури родио 5. септембра 1946., а многи памте новембар 1991. када је преминуо. Дан прије, 23.11., открио је јавности да је заражен ХИВ-ом. Та вијест шокирала је јавност, а његову тајну знала је његова партнерка Мери Оситин. Дуго је о томе ћутала и никоме није рекла.

Фреди Меркјури је с Мери имао посебан однос. Везу су започели почетком 1970-их и заједно били пет година. Волио ју је годинама након тога, а иако је био хомосексуалац, и свиђало му се много мушкараца, њу никад није престао да је воли. Били су вјерени све док јој то није открио. Остала је уз фронтмена групе Queen и након тога и увијек му је била подршка.

Фреди није хтио да се зна гдје се налази његова урна с пепелом па је уговором обвезао Мери да никад не открије шта је учинила с њом. Једноставно није хтио да му гроб буде оскврнављен.

Мери је своје обећање одржала и никад га није издала. Шта је учинила с урном није открила ни Фредијевим родитељима и то већ готово 32 године. Чувени пјевач оставио јој је и своје имање у Лондону и девет милиона фунти готовине. И данас живи у стану који је наслиједила од њега.

Фреди је прије смрти био у вези с фризером Џимом Хатоном, који је преминуо 2010. Везу су започели 1985. и с њим је био до посљедњег тренутка. Ипак, рекао је Мери како њој оставља све и да ће кућа бити велики изазов иако она тога није свијесна. Кад је Меркјури преминуо, Мери је имала здравствених проблема и била је по судовима због наслијеђа које јој је оставио Фреди.

"Мислила сам: 'О, Фреди, оставио си ми толико много, и тако много терета'. Мислила сам да не могуда се с тиме носим. Упозорио ме да ће кућа бити већи изазов него што могу да замислим. Захвална сам му на томе што ме упозорио јер сам се брзо суочила с великом љубомором', рекла је својевремено Мери.

Биограф групе Queen једном приликом је за Мери рекао како је била уз њега прије свега и након свега. Подржавала га је у одлуци за лијечењем, а његова болест била је тајна. Обећала му је на почетку да никоме неће рећи, а тако је и било, преноси Story.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана