Tajnu o grobu Fredija Merkjurija čuva 32 godine: Istinu nije otkrila ni njegovim roditeljima

G.S.
Tajnu o grobu Fredija Merkjurija čuva 32 godine: Istinu nije otkrila ni njegovim roditeljima

Britanski pjevač Frei Merkjuri rodio 5. septembra 1946., a mnogi pamte novembar 1991. kada je preminuo. Dan prije, 23.11., otkrio je javnosti da je zaražen HIV-om. Ta vijest šokirala je javnost, a njegovu tajnu znala je njegova partnerka Meri Ositin. Dugo je o tome ćutala i nikome nije rekla.

Fredi Merkjuri je s Meri imao poseban odnos. Vezu su započeli početkom 1970-ih i zajedno bili pet godina. Volio ju je godinama nakon toga, a iako je bio homoseksualac, i sviđalo mu se mnogo muškaraca, nju nikad nije prestao da je voli. Bili su vjereni sve dok joj to nije otkrio. Ostala je uz frontmena grupe Queen i nakon toga i uvijek mu je bila podrška.

Fredi nije htio da se zna gdje se nalazi njegova urna s pepelom pa je ugovorom obvezao Meri da nikad ne otkrije šta je učinila s njom. Jednostavno nije htio da mu grob bude oskvrnavljen.

Meri je svoje obećanje održala i nikad ga nije izdala. Šta je učinila s urnom nije otkrila ni Fredijevim roditeljima i to već gotovo 32 godine. Čuveni pjevač ostavio joj je i svoje imanje u Londonu i devet miliona funti gotovine. I danas živi u stanu koji je naslijedila od njega.

Fredi je prije smrti bio u vezi s frizerom Džimom Hatonom, koji je preminuo 2010. Vezu su započeli 1985. i s njim je bio do posljednjeg trenutka. Ipak, rekao je Meri kako njoj ostavlja sve i da će kuća biti veliki izazov iako ona toga nije svijesna. Kad je Merkjuri preminuo, Meri je imala zdravstvenih problema i bila je po sudovima zbog naslijeđa koje joj je ostavio Fredi.

"Mislila sam: 'O, Fredi, ostavio si mi toliko mnogo, i tako mnogo tereta'. Mislila sam da ne moguda se s time nosim. Upozorio me da će kuća biti veći izazov nego što mogu da zamislim. Zahvalna sam mu na tome što me upozorio jer sam se brzo suočila s velikom ljubomorom', rekla je svojevremeno Meri.

Biograf grupe Queen jednom prilikom je za Meri rekao kako je bila uz njega prije svega i nakon svega. Podržavala ga je u odluci za liječenjem, a njegova bolest bila je tajna. Obećala mu je na početku da nikome neće reći, a tako je i bilo, prenosi Story.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana