Суштина љубави није да будеш заљубљен, ни да те неко пази и мази: Овако воли зрела жена

Agencije
Суштина љубави није да будеш заљубљен, ни да те неко пази и мази: Овако воли зрела жена

Када желите да будете страствено вољени, да нека особа не може да живи без вас, да све своје вријеме посвети вама, а све друго баци у други план - то није љубав, то је егоизам

Оно што већина људи данас назива љубављу, заправо је себичност и инфантилност коју смо склони да романтизујемо и увеличавамо. Али, да ли је све то тако? Како се разликује права љубав од себичне потребе?

Када желите да вас неко додирује, узбуђује, грли, то је страст. Када желите да неко брине о вама на све могуће начине, да решава ваше проблеме, обасипа вас поклонима, то је инфантилност. Када желите да будете страствено вољени, да нека особа не може да живи без вас, да све своје време посвети вама, а све друго баци у други план, то је егоизам. Када пожелите да што пре родите дете одређеног мушкарца, то је биологија. Када желите да што пре почнете да планирате свадбу, то је зависност од мишљења друштва.

Када стварно волите, не желите ништа. Само волите. Дакле, ходате кроз дом, перете зубе, шаљете пословне мејлове, купујете хлеб, пијете кафу, зовете родитеље, а у исто време и све време волите неку особу. Она може бити било где и са било ким у том тренутку. Можда и не зна да је волите. Проблеми се настављају, живот тече на уобичајен начин, али вама је некако фино. Пријатно.

Није практично, ирационално је и чудно. Али, то је оно што заправо представља љубав. Све остало су људске страсти. Везу можеш да изградиш, љубав не. Можеш да се бориш да будеш у животу свог детета, али за љубав не. Можеш да очекујеш одговорност у речима и делима, искреност и разумевање, али не и љубав.

Љубав нема практични резултат. Само морате да научите да све зовете правим именом и тада ће све доћи на своје место. Љубав је пријатна топлина коју осећате у телу. И то је нешто најлепше што можете да осетите. А карактеристично је углавном за зреле људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана