Шта заиста значи када сврбе дланови?

ГС
Foto: Илустрација

Већина особа је чула да се свраб на длановима повезује од давнина са давањем и примањем новца.

Према народном вјеровању, уколико вас засврби лијеви длан, сигурно ћете добити неки новац, а уколико вас сврби десни, даћете новац.

Сујевјерје је другачије и зависи који вас длан сврби. Оно каже да је свраб везан за новчани добитак и, у зависности од лијевог или десног длана, ви ћете добити или изгубити новац. Ако је десни длан, онда ћете добити новац, док лијеви означава трошак.

Десни длан који сврби може имати неколико значења везаних за срећу, лутрију и новац, а може бити и знак потенцијалних здравствених проблема. Специфичности зависе од фактора као што су култура, пол, па чак и извор вјеровања, пише Жена.рс.

Каже се да не ваља чешати лијеви длан уколико сврби, већ да треба длан да трљате о косу и кажете: "Колико длака, толико пара", како бисте добили што више новца.

Постоје и медицинска објашњења која кажу да је свраб повезан са енергијом у вашим рукама. Лијева рука означава могућност, док десна активност.

Лијева рука значи да ће вам се нешто појавити у животу и за то ћете морати да дате новац. Десна рука је активна и ако вас сврби, онда енергија у ствари излази и замјењује се новцем који долази.

Да би вас длан мање сврбио треба да га протрљате о неку дрвену површину. Енергија ће се тада пренијети на дрво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана