Шта тачно значи змија у сну - важно је сјетити се шта сте сањали

Г.С.

Шта тачно значи змија у сну - важно је сјетити се Змија има много различитих значења у митологији, култури, па тако и у нашој подсвијести. Као један од најстаријих митолошких симбола у културама, змије могу да нам пробуде бројне негативне асоцијације.

Будући да змије редовно одбацују кожу, многе културе повезују гмизавце са промјеном, растом, препородом.

Али, у другим културама змије могу бити опаснији симбол и представљати зло, па чак и смрт.

Шта значи када се змија појави у сну?

Према професионалном аналитичару снова Лаури Квин Лавберг, змије обично представљају особу у вашем животу коју ви, свјесно или несвесно сматрате токсичном, поквареном или подмуклом.

У сваком случају не би требало да игноришете змију у сну, јер вам подсвијест шаље важну поруку.

Сазнајте шта све може да значи ако сањате змију:

Ако вам је сан изазвао страх

Почните од тога како сте се осјећали у сну. Ако вам се змија појавила у кошмару, то је обично показатељ да имате особу у свом окружењу која вам не одговара. Такође може указивати на неке дубоко скривене страхове.

Ако је сан био пријатан

Ако сан о змији није изазвао у вама страх, то само значи да постојећи проблеми са одређеном особом или непревазиђеним страхом, које симболизује змија у сну, нису толико озбиљни.

Ако се у вашем сну појавило више змија

Број змија које се појављују у вашем сну такође има одређено значење. Више змија може представљати да сте заглибљени у токсичној ситуацији, на примјер радном мјесту које вам не одговара. Такође већи број змија може бити упозорење од подсвијести на неки здравствени проблем који утиче на неколико органа.

Ако сте сањали да је змија у вашем дому

Ако у сну затекнете змију у свом дому, то може значити да вам не прија понашање једног од ваших укућана, или да нека особа толико негативно утиче на вас, да та лоша осјећања “уносите у кућу са собом”.

Ако сањате да је змија била напољу

Супротно томе, ако је змија у вашем сну била напољу, то може бити порука да је вријеме да прекинете комуникацију са токсичном особом. Подсвијест вам даје до знања да је време да “избаците” одређену особу из свог живота.

Ако вас је змија ујела

У овом случају, змија вјероватно има мање везе са другима у вашем животу, а више са вама - конкретно, са вашим здрављем.  Ако вас змија уједе у сну, запитајте се да ли постоје неки здравствени проблеми који почињу да се побољшавају или емоционална рана која полако зараста. То је асоцијација коју сви ми свјесно имамо. Змија симболизује апотеку, лијек или лијечење.

Ако је змија ујела вољену особу

Ако змија нападне вољену особу у сну, онда се вјероватно та особа тренутно мучи са здравственим или емотивним проблемима. Подсвијест вам говори да би требало да помогнете тој особи. Ипак, у том сну змија може симболизовати и вас. Упитајте се, да ли сте ви били негативни према тој особи? Да ли вам се на овај начин испољава грижа савјести?

Ако је змија ујела непријатеља

У овом сценарију, ви сте заправо змија.

Ако сањате да неког, кога ви не волите, уједе змија, могло би одражавати вашу жељу да срушите ту особу сопственим примједбама, ријечима, или дјелима.

Ако би се змија појавила у еротском сну

Змије такође могу да симболизују мушку сексуалну енергију. Дакле, ако се сексуално заинтересујете за мушкарца, змије могу почети да се појављују у вашим сновима, али не на пријетећи начин.

Ако сте сањали о змијама усред пандемије корона вируса

Ако су се змије почеле чешће појављивати у вашим сновима, нисте једини.

Лавберг, аналитичарка снова, каже да јој све више људи пријављује снове о змијама.

Чини се да данас колективна подсвијест даје овом вирусу облик змије, јер га сматрамо отровним и желимо да га избјегнемо, преноси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана