Шта о вама открива дан кад сте се родили

ГС
Foto: Илустрација

Дани у седмици добили су имена по седам видљивих планета, а у антици се вјеровало да дан рођења има велики утицај на карактер човјека и његов животни пут.

Шта о вама открива дан кад сте се родили.

ПОНЕДЈЕЉАК

Понедјељком влада Мјесец, а према народним предањима, у години постоје тек три понедјељка која се сматрају несрећним – први понедјељак у априлу, други понедјељак у августу и посљедњи у децембру.

Како је Мјесец промјенљив, тако су и људи рођени у понедјељак, а највећи утицај на њих имају емоције. Важно им је да у животу имају чврсте темеље, као што су породица, пријатељи и партнер из којих црпе своју снагу.

УТОРАК

Уторак је добио име по планети Марс, који је према римском вјеровању бог рата. То људима рођеним на овај дан доноси велику снагу, борбени дух и упорност да остваре своје циљеве. Ипак, под утицајем Марса, они су и немирни и склони нервози.

СРИЈЕДА

Сриједа је име добила по Меркуру, који је био римски бог трговине, путовања и науке. Према томе, људе рођене на овај дан краси интелигенција, елоквенција и велики утицај на друге људе.

Ипак, насљедили су и одређени немир и знатижељу због којих су им потребни стални изазови да би функционисали…

ЧЕТВРТАК

Четвртком влада Јупитер, који је у митологији бог грмљавине и кише. Он је симбол експанзије, оптимизма и доброг хумора који краси људе рођене у четвртак.

Они имају снажно изражену потребу за слободом и независношћу, па се ријетко задржавају дуго на једном мјесту.

ПЕТАК

Петак је дан планете Венере, симбола љепоте, љубави и пријатности. Људи рођени на овај дан под утицајем су Венере и зато су сензибилни и умјетнички типови.

На неки начин живе у свом свиијету, а склони су идеалистичким погледима на свијет и романтичним маштањима. Воле и цијене љепоту и труде се да њоме испуне свој живот.

СУБОТА

Субота је дан Сатурна, који је у римској митологији бог пољопривреде и жетве, као и син мајке Земље. Људима рођеним на овај дан Сатурн доноси особине попут практичности, рационалности и зрелости.

Они су већ у млађој доби зрелији од својих вршњака и воле да планирају. Тешко подносе промјене због сумњи у себе, али оне им заправо користе.

НЕДЈЕЉА

Овај дан је под утицајем планете Сунца, а према древним начелима сматра се првим даном недјеље. Према народном вјеровању, недјеља је врло срећан дан за рођење дјетета.

Људи рођени у недјељу су харизматични, ведри и оптимистични. Они су у вјечитој потрази за нечим другачијим и не покоравају се нормама. Упркос томе су стабилни, а најчешће их прати срећа у животу, пише Супержена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана