Шта је мушкарцима најпривлачније код жена, а није изглед

ГС
Шта је мушкарцима најпривлачније код жена, а није изглед

Занимљиво истраживање показало је да један фактор може да "учини чуда" ако желите да заведете фрајера.

Поред свих квалитета који утичу на то да се допаднемо некоме, примитивни инстинкти ни данас не могу да се занемаре, кажу научници.

Наиме, истраживање у којем је учествовало 400 људи показало је да су мушкарцима далеко привлачније дјевојке које имају мушке пријатеље или раде у претежно мушким колективима, а разлог сигурно погађате - у питању је супарништво!

Како су експерти закључили, мушкарце узбуђује помисао на то да имају супарнике, односно да би партнерка лако могла да их превари када би то пожељела, па морају да се боре за њену наклоност. То, наравно, не значи да је привлачна могућност варања, већ да је пресудан примитиван инстинкт да се бори за своју партнерку како би "осигурали потомство са најпожељнијом женом", тврди аутор студије Мајкл Пам с Универзитета у Окланду.

"Мушкарцима импонује кад је њихова партнерка привлачна и другим мушкарцима, када желе да се друже са њом. То значи да су одлично одабрали, али је и потврда њихове вриједности - јер су те жене одабрале управо њих", додаје Пам.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана