Шта годишње доба у којем сте рођени говори о вама

ГС
Foto: Илустрација

Недавно спроведена студија на Универзитету у Будимпешти показала је да постоји веза између годишњег доба, рођења и карактерних особина личности.

Ево какви су људи рођени у прољеће, љето, јесен и зиму.

Људи рођени у прољеће

Људи који су рођени у прољеће имају тзв. хипертимични темперамент, који их чини позитивнијим него што су то људи рођени у другим годишњим добима. Прољећне бебе често показују оптимизам, лако изражавају свој ентузијазам и није им потребно много да би се заинтересовали за неку нову идеју. Нису склони депресији, а често посједују и умјетнички таленат.

Људи рођени током љета

Људи рођени у љетњим мјесецима имају тзв. циклотимични темперамент, због којег су склони честим промјенама понашања. Такође, код њих је изражена нервоза, а приприсује им се и врло заљубљива природа. Чешће мијењају посао и склонији су конфликтима.

Људи рођени у јесен

Упркос кишама, опадању лишћа и успављивању природе, људи рођени у јесењим мјесецима најмање су склони депресији. Иако им се не приписује претјерано позитиван, већ рационалан и приземан карактер, јесења дјеца имају најмањи ризик од настанка менталних поремећаја. Такође, они су поприлично физички активни.

Људи рођени зими

Људи рођени зими су емотивно најстабилнији, тј. најотпорнији су на емоционалне стресове, тврде мађарски истраживачи. Они објашњавају да на то утиче и већа количина сунца коју су „упили“ за вријеме мајчине трудноће. Вођени су разумом више него осјећањима, а краси их постојаност у ставовима и циљевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана