Српске глумице снажно стале уз злостављану колегиницу: "Данијела, реци ко је, важно је"

Г.С.
Српске глумице снажно стале уз злостављану колегиницу: "Данијела, реци ко је, важно је"

Глумице Лена Богдановић, Искра Брајовић, Драгана Мићаловић и Данина Јефтић стале су уз своју колегиницу Данијелу Штајнфелд, која је признала да је била жртва силовања и поручиле да њен злостављач треба да буде у затвору.

Наиме, звијезда филма "Ивкова слава" снимила је у Америци документарац у ком је открила да ју је прије неколико година један моћник из српске филмске индустрије натерао на интимне односе.

Драгана Мићаловић поручује да напасника одмах треба затворити. "Досад сам о оваквим стварима читала у новинама. Никада нисам чула од неке своје колегинице да прича о томе. Полиција треба да реагује у оваквим ситуацијама, а медији и јавност треба да буду уз жртву. Нисам, нажалост, видела снимак у ком Данијела прича о свему томе, али ми је јако жао што је имала такво искуство. Има сву моју подршку", рекла је Мићаловићева.

"Престрашно! Први пут да неко јавно каже. Браво, Данијела! Још само да је рекла и име. Штета што није рекла име. Али, опет, нека је и оволико рекла, пошто досад нико никад није. Она је прва из наше бранше која је то урадила", написала је Лена Богдановић на свом профилу на Фејсбуку.

Данина Јефтић каже да мушкарци у њиховој бранши умију да злоупотребљавају своју моћ.

"Младе глумице су на мети разних људи. Када нека неискусна девојка која је тек завршила факултет уђе у посао, многи желе да је искористе. Такви треба да добију адекватну казну и да се искључе из наше професије. Данијели пружам максималну подршку! Треба да пријави насилника! Храбро је што је смогла снаге и испричала шта јој се десило. Уколико буде рекла о коме се ради, стаћу уз њу. Треба гласно и јасно рећи име и презиме злостављача, али нису све жене спремне на тај корак, јер би то за њих можда значило крај каријере, страх од тога да би поново могло да им се деси тако нешто", поручила је она.

Ћерка прослављеног глумца Воје Брајовића Искра каже да би Данијела морала јавно да каже име и презиме напасника.

"Име је важно, такве треба на суд и иза решетака! Када би се знало име, можда би се јавиле и друге жртве, па би се нешто покренуло. Али опет, посто пише 'моћник', верујем да је разлог неоткривања имена страх. Ужасно у сваком случају", поручила је Искра а преносе домаћи медији.

Подсјетимо, Данијела Штајнфелд скупила је храброст и открила у документарцу "Hold me right " како ју је силовао један моћник из домаће филмске индустрије. Тада је имала само 21 годину и након злочина се борила са посттрауматским поремећајем, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана