Славни рокер открио једну од својих највећих животних страсти

Агенције
Славни рокер открио једну од својих највећих животних страсти

Британска рок-звијезда Род Стјуарт, познат по храпавом гласу и плавој коси, обелоданио је једну своју “заразну” страст коју је деценијама држао у тајности: израду макета жељезнице.

У интервјуу за часопис Рејлвеј моделер (Railway Modellar, Моделар железнице) Стјуарт је рекао да посљедње 23 године “од нуле” гради измишљени амерички град и његов транспортни систем, чији су импресивни снимци објављени у децембарском броју тог специјализованог часописа.

“Када почнем нешто толико креативно, дајем својих 110 одсто”, рекао је Стјуарт.

Бивши пјевач групе Фејсиз (Faces), познат по пjесмама “Maggie May” и “You wear it well”, почео је свој амбициозни тајни пројекат непосредно пошто је изградио куćу у Лос Анђелесу почетком деведесетих. Небодери, складишта, брда и пруге, станице и тунели - све то је направио на свом тавану, у соби коју је резервисао за макету правог градског пејзажа, сложеног спектакуларно.

“Не волим да позадина буде празна, она уништава илузију”, рекао је Стјуарт, сада 74-годишњак. Додао је да је “до сада завршио изградњу више зграда и улица него пруга”.

Сматра да је мање ентузијастичан према возовима а више према једној врсти пејзажне умjетности.

“Не могу да направим разлику између нијагаре и хадсона”, нашалио се, поменувши америчке моделе возова. “Волим пејзаж и пазим на сваки детаљ”, додао је Стјуарт.

Страст Рода Стјуарта сеже у његово дjетињство, у доба породичних одмора на јужној обали Енглеске, у приморском љетовалишту Богнор Риџис. Сјећа се да је видео “невјероватни модел у излогу” специјализоване продавнице.

Током својих турнеја као музичар резервисао је у хотелима по једну додатну собу за своје макете. Стјуарт није једина звијезда која има ту страст.

Као заљубљеници у моделе железнице су примећени и продуцент Волт Дизни, пјевач Нил Јанг, Френк Синатра и пјевач групе Ху Роџер Далтри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана